Internationale overschrijvingen

Van buitenland naar Nederland

Op 1 juli 2011 en 1 januari 2012 zijn er nieuwe reglementen van de Internationale Handbal Federatie en de Europese Handbal Federatie van kracht. Hieronder vindt u een beknopte werkwijze voor als uw vereniging een aanvraag voor een internationale transfer wil doen. De speler gaat dan dus van het buitenland naar Nederland.

Werkwijze

1. Transfer aanvraagformulier volledig invullen, klik hier voor het formulier.

2. Transferbedrag overmaken naar de EHF (€ 1.230,- voor contractspeler/professional of € 123,- voor niet-contractspeler/amateur).

3. In geval van contractspeler/professional: € 150,- overmaken naar het NHV. Wanneer de betaling en het ingevulde formulier bij ons binnen is zullen wij een internationaal transfer verzoek bij de desbetreffende bond indienen met een kopie naar de EHF.

4. Vervolgens stuurt de desbetreffende buitenlandse bond het NHV een rekening. € 1.230,- voor contractspeler/professional of € 123,- (gewijzigd per 27 januari 2014 van € 400,- naar € 123,-).voor niet-contractspeler/amateur (€ 100,- voor een amateur uit Ierland, Luxemburg, België, Zwitserland, Finland, Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zweden, Ierland of Denemarken (speciale overeenkomst tussen NHV en deze landen)). Deze rekening stuurt het NHV door aan uw vereniging.

5. De buitenlandse bond zal aan haar vereniging een vrijgave vragen en zodra alles rond is (vrijgave en betaling) zal de bond een Internationaal Transfer Certificaat afgeven. Deze moet dan worden bekrachtigd door de EHF.

6. Het NHV stuurt deze melding plus het certificaat door naar de desbetreffende afdeling met een kopie aan de vereniging. De speler kan aangemeld worden in Sportlink en de transfer is rond.

Van Nederland naar buitenland

Als een speler naar het buitenland gaat vraagt de nieuwe buitenlandse club een transfer aan bij haar bond. Deze ontvangende bond stuurt dit verzoek door naar het NHV. Vervolgens vraagt het NHV de voormalige club van de speler om een vrijgave. Daarnaast stuurt het NHV een rekening naar de ontvangende bond, welke de bond doorstuurt naar de ontvangende club (€ 1.230,- voor contractspeler/professional of € 400,- voor niet-contractspeler/amateur (€ 100,- voor een amateur uit Ierland, Luxemburg, België, Zwitserland, Frankrijk, Finland, Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zweden, Ierland of Denemarken (speciale overeenkomst tussen NHV en deze landen)). Als beide zaken rond zijn stuurt het NHV een Internationaal Transfer Certificaat naar de ontvangende bond en de EHF. Als de EHF dit certificaat heeft ondertekend is de transfer rond.

Belangrijk om te weten

- Contractspeler/professional: speler die of een contract had bij zijn oude club of een contract krijgt bij zijn nieuwe club of allebei. Voorheen werd dit een contractspeler genoemd, tegenwoordig een professional.

- Totaalbedragen:

1. Niet-contractspeler/amateur van Ierland, Luxemburg, België, Zwitserland, Finland, Faeröer, IJsland, Noorwegen, Zweden of Denemarken gaat in Nederland spelen: € 223,- (€ 123,- aan EHF, € 100,- aan buitenlandse bond).

2. Niet-contractspeler/amateur gaat in Nederland spelen: € 246,- (€ 123,- aan EHF, € 123,- aan buitenlandse bond  (gewijzigd per 27 januari 2014 van € 400,- naar € 123,-)).

3. Contractspeler/professional gaat in Nederland spelen: € 2610,- (€ 1.230,- aan EHF, € 1.230,- aan buitenlandse bond, € 150,- aan NHV).

Veel gestelde vragen

Onze vereniging wil een speler/speelster uit het buitenland aantrekken. Zijn/haar contract liep op 1 juni 2012 af. Is hij/zij dan nu een non-contract speler/amateur?

Nee, hij/zij moet nog steeds als een contractspeler/professional behandeld worden. Pas na 12 maanden na het verstrijken van zijn/haar laatste contract wordt hij/zij een non-contractspeler/amateur. Zie ook de volgende regels in het document internationale reglementen van de IHF op pagina 11: 2. After a period of 12 months after expiry of the last contract between the player and a club the player automatically becomes an amateur player. The transfer of such a player is subject to the clauses in these Regulations relating to amateur players.

Mochten er nog vragen zijn over internationale transfers dan kun je ons bereiken op 026-7071441 of per mail op n.williams@handbal.nl.