Informatie studentenhandbal

Studentenhandbal: wat is dat?
Hou je van gezelligheid en op z’n tijd een balletje gooien? Dan is studentenhandbal misschien wel wat voor jou. Het is gemakkelijk te combineren met lidmaatschap bij je eigen club. In bijna elke stad met een universiteit is wel een studentenhandbalvereniging te vinden, waar je met leeftijdsgenoten lekker kunt handballen. Natuurlijk gaat het niet alleen om handballen, maar ook om gezellig samenzijn, feestjes met elkaar of een andere leuke activiteit.

Trainen en Competitie
Voor de meeste verenigingen geldt dat er 1 à 2 keer per week getraind wordt. Meetrainen kan natuurlijk altijd. Velen trainen door de week bij de studentenhandbalvereniging om in het weekend thuis competitie te spelen. Een aantal verenigingen speelt ook zelf mee in de reguliere competitie.. Dus het is ook mogelijk om met een studentenvereniging competitie te spelen.

Bestuurservaring
Binnen de vereniging is naast dit alles ook nog mogelijk om actief te worden als bestuurs- of commissielid. Je houdt je dan bezig met de organisatie van je eigen vereniging en je doet tegelijkertijd ervaring op, die je later weer nodig kan hebben in het bedrijfsleven of in je verdere carrière. Het staat in ieder geval altijd mooi op je CV. Dus mocht je in de toekomst op kamers gaan, denk dan ook even aan het studentenhandbal. Je kunt voor een aangename (studenten)prijs lekker handballen in een gezellige sfeer.