Webmail

Het Nederlands Handbal verbond biedt verenigingen een eigen mailaccount aan.

Webmail
Met behulp van "Webmail" kun je overal ter wereld je e-mail lezen en versturen. Dit kun je doen door te surfen naar http://webmail.handbal.nl en in te loggen met jouw persoonlijke (e-mail) account gegevens.

E-mail instellingen
Om je email op te kunnen halen dien je in jouw mailprogramma (outlook) je loginnaam en wachtwoord van je e-mail account te gebruiken.

Inkomende POP3 of IMAP (beide ondersteund) e-mailserver:
mail.handbal.nl

Uitgaande SMTP e-mailserver
Voor de uitgaande e-mail dien je de SMTP instelling van je eigen internet provider (ADSL/Kabel) te gebruiken. Veel providers hebben onlangs poort 25 geblokkeerd om spam tegen te gaan. Deze poort is echter noodzakelijk voor het verzenden van mail. Wij adviseren om altijd gebruik te maken van de smtp server van je internet provider.

Via deze link kun je een lijst opvragen met ADSL/Kabels providers en de bijbehorende SMTP server op alfabetische volgorde. Uiteraard dien je bij voorkeur eerst de gegevens van je provider te raadplegen.

Omzetting webmail: van Squirrelmail naar Roundcube
Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het webmailprogramma Squirrelmail gaat het NHV per 16 mei 2013 over naar het webmailprogramma Roundcube. De reden van deze overgang is dat er meer en uitgebreidere functionaliteiten beschikbaar komen voor iedereen die gebruik maakt van @handbal.nl. Zo is het in dit programma wel mogelijk om verschillende adresboeken aan te maken. Iets wat een wens is van veel verenigingen.

Zoals bij elke omzetting zullen er wat punten zijn die handmatig even moeten worden aangepast. De adresboeken van Squirrelmail worden bij de eerste keer inloggen automatisch overgenomen. Alleen de groepen worden niet overgenomen. Deze komen standaard in je "Persoonlijk adresboek". Het is echter heel eenvoudiger om deze te kopiëren. Je kunt zelf groepen aanmaken en dan gaan slepen met contactpersonen.

In deze handleiding staat exact beschreven hoe je dit kunt doen. Voor vragen kun je ons mailen via de servicedesk.