Outdoor accommodatiebeleid

De handbalsport wordt in de openlucht gespeeld op de volgende ondergronden:

  • asfalt (NHV-competities)
  • gras (toernooien van verenigingen)
  • kunstgras (NHV-competities en toenooien van verenigingen)
  • zand (Beach Handball)


Het NHV heeft, in samenwerking met ISA Sport, normen opgesteld voor het spelen van handbal op asfalt- en kunstgras-velden.


Voor het spelen van handbal op zand (Beach Handball) worden door het NHV vooralsnog de normen van Beach Volleybal gehanteerd.

Herstel buitenaccommodatie
Bij handbalverenigingen die voor wedstrijden en trainingen gebruik maken van een buitenaccommodatie (asfalt of kunstgras) staat veiligheid en spelplezier voorop. Vanwege slijtage, vervuiling en vandalisme wil het wel eens voorkomen dat de velden niet meer voldoen aan de beoogde kwaliteit. Plezier om te spelen zal daarbij snel afnemen en bij eventuele blessures kan een vereniging of eigenaar aansprakelijk worden gesteld.

Om landelijk gezien de kwaliteit van de buitenaccommodaties op niveau te houden of te verbeteren kan het NHV de verenigingen daarbij terzijde staan. Voor technische vragen met betrekking tot de kwaliteit en de sporttechnische eigenschappen van de toplaag, of wanneer er behoefte is aan een kwaliteitskeuring op locatie, wordt het NHV daarbij gesteund door een sporttechnisch adviesbureau; ASC Schuurman. Gezien de specialistische kennis van dit bureau op het gebied van buitensportaccommodaties is het prima in staat om gebruikers en eigenaren van outdoor handbalvelden van dienst te zijn en gezamenlijk te komen tot een passende oplossing. Ook bij een eventueel conflict tussen de gebruiker en eigenaar (veelal de gemeente) kan er, in overleg met het NHV, door ASC Schuurman bemiddeld worden.

Heeft jouw vereniging een vergelijkbaar probleem? Neem dan vrijblijvend contact op via de servicedesk.

 

Accommodatiebeleid