Toevoeging coronaprotocol

Toevoeging coronaprotocol

Openstelling douches en kleedkamers
De douches en kleedkamers van de buitensportlocaties kunnen per 15 juni weer opengesteld worden (dus niet in de sporthal).

Openen sportkantines
Wat betreft de sportkantines hierin is het KHN-protocol leidend, hier vindbaar. Een dezer dagen komt er op https://nocnsf.nl/sportprotocol  ook een checklist beschikbaar, ter ondersteuning van een soepele opstart van het openstellen van de sportkantines. Ook zal er signing voor in de sportkantine beschikbaar komen.

Protocol zomerkampen
NOC*NSF heeft in samenwerking een sportversie van gemaakt van het protocol zomerkampen bij sportverenigingen. Dit protocol is vindbaar op https://nocnsf.nl/sportprotocol. Het is gebaseerd op een protocol dat is samengesteld door organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR in samenwerking met Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Voor de uitgebreide en originele versie kijk op: www.wijgaanopzomerkamp.nl.

Mulier Instituut onderzoekt sport- en beweeggedrag van kinderen tijdens de coronamaatregelen
De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn al een tijdje versoepeld. Kinderen hebben weer de mogelijkheid om te trainen bij sportverenigingen. Maar hoe ziet dat eruit? Door deze vragenlijst met de ouders van de jeugdleden (4 t/m 12 jaar) van uw sportbond te delen, krijgen wij inzicht in hoe kinderen in tijden van corona sporten en bewegen. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!