Update Coronavirus 13 november

Update Coronavirus 13 november

Op vrijdagavond 12 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er extra maatregelen nodig zijn omtrent het Coronavirus. Zoals aangekondigd zullen onderstaande maatregelen per 13 november ingaan.

Publiek bij sportwedstrijden
Vanaf 13 november is het niet meer toegestaan dat publiek aanwezig is bij sportwedstrijden en trainingen. Dit geldt zowel voor activiteiten in de topsport als op amateurniveau. Jaap Wals, algemeen directeur NHV, zegt hierover: “We zijn erg opgelucht dat we voor onze leden nog steeds sportactiviteiten kunnen organiseren en faciliteren. Wel vinden we het bijzonder jammer dat er in verband met de nieuwe maatregelen geen publiek meer bij die activiteiten aanwezig kan zijn.”

Coronatoegangsbewijs blijft verplicht
Het coronatoegangsbewijs zal verplicht blijven voor het organiseren van sportactiviteiten. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereen een QR-code dient te tonen. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn worden van deze regel uitgezonderd.

In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats zijn in dat geval functioneel aanwezig.

Protocol niet opkomen vanwege Corona besmetting
Wanneer een team niet kan spelen vanwege spelers met Corona gerelateerde klachten zijn er een aantal stappen die de vereniging kan nemen. Lees hier meer over de procedure voor het annuleren van wedstrijden i.v.m. Corona.

Protocol niet opkomen vanwege invoeren Coronatoegangsbewijs
Wanneer een team onvoldoende spelers heeft vanwege de invoer van het coronatoegangsbewijs kan je hier het protocol vinden voor het afmelden voor de desbetreffende wedstrijd.

Klik hier voor de veel gestelde vragen over Corona en competitie. 
Klik hier voor het landelijk protocol verantwoord sporten. 
Klik hier voor de FAQ van NOC*NSF. 
Klik hier voor de toolkit coronamaatregelen. 

Zodra meer informatie bekend is, zullen we deze delen via de website.