Bondsscheidsrechter 3 opleiding 

De opleiding
Je wilt jezelf of je wilt je samen met je koppelgenoot ontwikkelen en aan de slag binnen de wedstrijdsport. Tijdens de Bondsscheidsrechter 3 opleiding leer je meer over de verschillende aanvals- en verdedigingsvormen en bijvoorbeeld het omgaan met passief spel. Je volgt een deel van de opleiding online vanuit huis én op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast zijn er twee fysieke bijeenkomsten die regionaal worden georganiseerd én komt er een leercoach bij jou op bezoek tijdens een wedstrijd, om jou nog gerichter van feedback te voorzien. Zijn er binnen jouw vereniging meerdere bondsscheidsrechters die worden opgeleid? Zorg er dan voor dat je vereniging via onderstaand pictogram contact opneemt met het NHV, zodat de mogelijkheid kan worden bekeken om de fysieke bijeenkomsten bij jou op de vereniging te organiseren. 

Instroomeisen
Je kunt deelnemen aan de opleiding wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– In het bezit bent van het Spelregelbewijs én diploma Verenigingsscheidsrechter
– 16 jaar of ouder bent
– Een praktijkbegeleider hebt*

* klik op de link om te kijken wie jou mag begeleiden

Praktische informatie
E-learning: gemiddeld 10 uur
Fysieke meetings: 10 uur
Begeleiding: voor/ na elke wedstrijd
Aantal wedstrijden: gemiddeld 10
Kosten: €90,-

Planning fysieke bijeenkomsten
Binnen de opleiding zijn er twee fysieke bijeenkomsten verdeeld over verschillende locaties. Onderstaande planning en locaties zullen nog verder worden aangevuld.

Locatie Eerste fysieke bijeenkomst Tweede fysieke bijeenkomst
Handbalvereniging Aalsmeer 17 oktober 2022 20 februari 2023
Handbalvereniging Quintus 7 november 2022 27 februari 2023
Papendal (Bondsbureau) 25 oktober 2022 21 februari 2023
Handbalvereniging Wijhe 26 oktober 2022 22 februari 2023
Handbalvereniging H.M.C. Raamsdonksveer 3 november 2022  2 maart 2023 
Handbalvereniging Leidsche Rijn 3 november 2022 9 februari 2023
Sportcafé de Danne Albergen 26 oktober 2022 1 maart 2023

Hoe haal ik het diploma?
Om het diploma Bondsscheidsrechter 3 te behalen volg je gedurende het seizoen een opleiding. Aan het begin van het seizoen is er een beginbijeenkomst, waaraan je deelneemt. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving en kun je gelijk aan de slag. In de online leeromgeving vind je een overzicht van de onderwerpen die je online volgt en de fysieke bijeenkomsten, waarvoor jij je kunt aanmelden. Let op: deze fysieke bijeenkomsten zijn verplicht om uiteindelijk de opleiding af te ronden. Tijdens de opleiding lever je een portfolio in aan de hand van de ervaring die je tijdens de wedstrijden opdoet. Heb je alle theorie gevolgd en je portfolio ingeleverd? Dan sluit je af met een afsluitende toets. Deze toets vind je binnen de online leeromgeving en test of je de opgedane kennis kan toepassen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Onderaan deze pagina vind je de verschillende documenten waarin staat aangegeven waar jij als scheidsrechter op beoordeeld wordt en welke kwalificaties jij hebt na het behalen van de opleiding. Heb je alles afgerond en je examen behaald? Stippel dan je route verder uit! 

Ik wil me aanmelden!

Omdat de opleiding één seizoen duurt, zal deze aan het begin van het seizoen starten. Meld je nu aan voor de opleiding via onderstaand pictogram. Hoe gaat het in zijn werk?

  • Meld je aan voor de opleiding via het pictogram.
  • Geef aan of je als solist of als koppel de opleiding wilt volgen (let op: indien je als koppel je aanmeldt, moeten beide scheidrechters zich aanmelden).
  • Het NHV controleert je aanmelding en bekijkt of je aan de instroomeisen voldoet.
  • Na goedkeuring van je aanmelding, ontvang jij of je vereniging van ons een factuur.
  • Je ontvangt de inloggegevens van ons elektronische leeromgeving. Let op: deze mail kan in je ongewenste e-mail binnenkomen. Hou dit dus goed in de gaten!
  • Start de opleiding!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092

AANMELDEN

TOETSDOCUMENTEN (z.s.m. beschikbaar)

PVB AANVRAGEN

FYSIEKE BIJEENKOMST ORGANISEREN

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier