Beker Zuid-Holland

Ruud Adema Bokaal
Team kunnen zich inschrijven via dit formulier.
Klik hier voor het reglement.

Jan Alma Cup

Vanaf nu kan er weer worden ingeschreven voor de Jan Alma Cup, de bekercompetitie voor district Zuid-West senioren. Ook verenigingen grenzend aan deze regio mogen hierop inschrijven. De inschrijving voor de bekercompetitie jeugd volgt later.

De inschrijving gaat via het volgende formulier: http://formulier.handbal.nl/view.php?id=225435

Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 15 oktober 2017

Voor vragen kan worden gemaild naar competitie@handbal.nl of gebeld worden met 026 – 707 1425.

Klik hier voor het programma van de voorronde van de Jan Alma Cup
 

Reglementering Jan Alma Cup regio ZH senioren, seizoen 2017/2018

1. De Jan Alma Cup staat open voor het hoogst spelende team per vereniging in de regio ZH, dat het seizoen 2016-2017 niet uit kwam in de eredivisie, de eerste divisie, de tweede divisie of de hoofdklasse. Deze plek mag ook ingevuld worden door een A jeugdteam met dispensatiespelers, niet uitkomend in de landelijke A jeugddivisie en die vanwege de dispensatiespelers niet in aanmerking komen voor de Ruud Adema Bokaal.

2. De Jan Alma Cup wordt gespeeld in de zaal voor de categorieën DS en HS op doordeweekse dagen in de maanden januari t/m april 2018. De wedstrijden worden door loting bepaald

3. Deelname aan de diverse rondes en finales is als volgt:

• Voorronde:

• 1e Ronde: 16 teams overgebleven uit de voorronde

• Kwartfinale: 8 teams overgebleven uit de 1e Ronde

• Halve Finale: 4 teams overgebleven uit de kwartfinale

• Finale: 2 teams overgebleven uit de halve finale.

 

4. In principe zijn de volgende data beschikbaar (de competitieleiding behoudt zich het recht voor data te wijzigen):

• Voorronde: periode 9 t/m 12 januari 2018

• 1e ronde: periode 6 t/m 9 februari 2018

• Kwart finale: periode 6 t/m 9 maart 2018

• Halve finale: periode 27 t/m 30 maart 2018

• Finale vrijdag 13 april 2018

5. Er wordt gespeeld volgens het zogenaamde “knock-out” systeem dat wil zeggen dat slechts één wedstrijd wordt gespeeld, waarbij de winnaar doorgaat naar de volgende ronde.

6. Per wedstrijd mogen er 14 spe(e)lers/sters deelnemen en mogen vier officials op het wedstrijdformulier worden vermeld.

7. Bij niet opkomen bij bekerwedstrijden zal de uitslag vastgesteld worden op 10 - 0 in het voordeel van het wel opgekomen team. Voorts zal de reglementair hiervoor bepaalde boete worden opgelegd.

8. De wedstrijdduur bedraagt: dames: 2 x 30 minuten + 10 minuten rust

heren: 2 x 30 minuten + 10 minuten rust

Indien een bekerwedstrijd na het verstrijken van de officiële speeltijd gelijk is geëindigd, wordt een beslissing als volgt verkregen:

a. 2 x 5 minuten verlenging met 1 minuut pauze; is er dan nog geen beslissing verkregen, dan volgt na een pauze van 5 minuten:

b. opnieuw een verlenging van 2 x 5 minuten met 1 minuut pauze; heeft ook deze verlenging geen beslissing gebracht, dan:

c. wijst elke partij 5 speelgerechtigde spe(e)lers/sters aan, die om en om met de tegenstander een 7-meterworp nemen. Het team bepaalt zelf de volgorde van het nemen van de worpen:

d. Indien er dan nog geen beslissing is gevallen worden er om en om, een 7-meterworp genomen totdat een beslissing is verkregen.

Voor het nemen van de 7-meterworpen komen niet in aanmerking tijdelijk of gediskwalificeerde spe(e)lers/sters, indien zij bij het einde van de wedstrijd nog uitgesloten waren. De scheidsrechters bepalen op welk doel de worpen genomen worden. Door middel van loting wordt bepaald, welk team begint.

9. Het digitale wedstrijdformulier dient te worden gebruik. Daarmee worden de uitslagen ingevoerd in Sportlink. Indien dit niet lukt, is het verzoek om de uitslag direct te mailen naar competitie@handbal.nl.

10. De finales worden gespeeld op vrijdag 13 april 2018 op een nader te bepalen lokatie.

11. De aanwijzing van de scheidsrechters geschiedt door het bondskantoor. De scheidsrechter(s) ontvangen per gefloten bekerwedstrijd per scheidsrechter een tegemoetkoming in de reiskosten van € 0,19 per km. Nadat de gehele bekercompetitie is gespeeld zullen deze worden overgemaakt en worden de kosten door het NHV in rekening gebracht bij de betreffende verenigingen.

13. Indien is ingeschreven voor bekerwedstrijden, dienen alle verplichtingen hieraan verbonden, nagekomen te worden.

 

 

Oosterbeek, 13 september 2017