Competitiezaken

Via de link competitie in competitie vind je alle programma's uitslagen en standen van handbalcompetities op landelijke en regionaal niveau.

In het menu aan de linkerkant van deze pagina staat de competitieplanning vermeld. Dit is een jaarplanning van alle landelijke competities met daarin aangegeven welke weken er gespeeld wordt en welke weken vrij zijn. De reden van de vrijplanning vindt u in de laatste kolom. Daarnaast wordt er ook aangegeven wanneer er voor nacompetitie wordt gespeeld (NCR) of Best-of-Three-wedstrijden (BOT).

De poule-indeling voor dit seizoen kun je hier ook vinden. De belangrijkste punten uit het wedstrijdreglement worden weergegeven op de pagina 'Reglementering zaalhandbal'. Deze zijn bedoeld voor de landelijke competities zaalhandbal. De promotie- en degradatieregeling kun je per niveau vinden. Ook de leeftijdsindeling voor dit seizoen vind je in dit menu. Als laatste item in dit menu staat het dopingreglement.

Calamiteiten
Bij calamiteiten die optreden in de wedstrijdsport rondom ere- en eerste divisie kan je altijd contact opnemen met het NHV. Tijdens kantooruren op 026-7071420 en buiten kantooruren op 06-13681818. Alleen voor zaken die niet tot maandag kunnen wachten.
Bij calamiteiten die optreden in de breedtesport / wedstrijdsport rondom wedstrijden 2e divisie, hoofdklasse, jeugddivisie, 1e en 2e klasse kan je altijd contact opnemen met het NHV. Tijdens kantooruren op 026-7071420 en buiten kantooruren op 026-7071434 of 026-7071435. Alleen voor zaken die niet tot maandag kunnen wachten.
De procedure weersomstandigheden staat apart vermeld.
Er kan alleen contact op worden genomen met het noodnummer door een in Sportlink geregistreerd bestuurslid.

DWF versus wedstrijdformulieren
Dit seizoen wordt er alleen nog maar gewerkt met DWF. Papieren wedstrijdformulieren zijn niet meer toegestaan.

Persberichten
Persberichten worden dit seizoen bij (belangrijke) evenementen of gebeurtenissen uitgegeven. In alle overige gevallen zal de verspreiding gebeuren door berichten via het ANP.

16 spelers/speelsters
Met ingang van seizoen 2015-2016 is het bestuur akkoord gegaan met het voorstel om in de eredivisie te spelen met maximaal 16 spelers/speelsters. Dit betekent dat bij beslissingswedstrijden tegen eredivisie teams en vanaf de 1/8 finale beker er door de tegenstanders ook gebruik gemaakt mag worden van 16 spelers/speelsters.

Klik hier voor de handleiding van Sportlink