NK G-handbal

“Het NK G-handbal gaat een groot feest worden”, vertelt Lia Veeken uit Wognum. Samen met andere vrijwilligers van de club Westfriesland/SEW organiseert ze het allereerste NK G-handbal uit de geschiedenis. Vanaf januari zijn ze al druk in de weer om er op zondag 11 juni een top dag van te maken.

Maar liefst 16 teams reizen af naar Nibbixwoud. “Het is leuk dat teams uit het hele land elkaar tegenkomen op dit toernooi en dat er op niveau gespeeld kan worden. We maken 4 poules die op niveau zijn ingedeeld. Maar meedoen is absoluut belangrijker dan winnen. We gaan er een gezellige dag van maken.”

De dochter van Lia speelt zelf mee in het team van SEW. “Ze ging altijd mee naar de sporthal als ik ging handallen en wilde dat ook! Vijf jaar geleden hebben mijn man en ik toen besloten om een G-team op te richten en zondag vieren we ons jubileum”, vertelt Lia trots.

Het NK is meer dan een toernooi. Eigenlijk kun je het beter een evenement noemen. Er is namelijk van alles om de wedstrijden heen georganiseerd. “ ‘S ochtends wordt er een gezamenlijke warming up gedaan met de eredivisiedames van SEW, er is een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn, een blaaskapel komt twee uur muziek maken, er komt een ballonnenvouwer en de mascottes Handy en Ballo zorgen voor nog meer sfeer.”

Al het publiek is welkom op 11 juni! Kom langs in sporthal de Dres en zie hoe het spelplezier van de sporters afspat! Meer gegevens staan op de poster! Het wedstrijdschema is hier te vinden.