Olympic Moves

Olympic Moves 2015-2016

Om meer middelbare scholieren samen (meer) te laten sporten zijn de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis in 2003 ‘Olympic Moves’ (voorheen: Mission Olympic) gestart. Olympic Moves is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland! Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij scholieren elkaar eerst regionaal en daarna nationaal uitdagen om het nationale kampioenschap voor scholen.

Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

Het onderdeel handbal is alleen voor meisjes binnen Olympic Moves. Er wordt in drie categorieën gestreden om het nationaal kampioenschap voor scholen: klas 1-2, klas 3-4 en schoolteam.

Selecties
De docent LO is verantwoordelijk voor het samenstellen van team(s) in de ingeschreven sport(en). Er kan bijv. een training of (interscolair) toernooi georganiseerd worden om een  team voor een sport samen te stellen.

Regionale Finales
De geselecteerde teams worden afgevaardigd naar de regionale finales, waarin zij strijden om een felbegeerde plek in The School Final.

The School Final
De winnaars van de regionale finales plaatsen zich voor Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam op vrijdag 10 juni 2016. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion om het nationale kampioenschap voor scholen. Wil je meer weten?

Ga naar www.kvloschoolsport.nl voor meer informatie. Voor vragen kun je mailen met missionolympic@kvlo.nl.