Basis Handbaltrainer 

De opleiding
Vind je het leuk om training te geven, wedstrijden te begeleiden en je enthousiasme voor de handbalsport over te dragen aan anderen? Dan is de opleiding Basis Handbaltrainer breedtesport iets voor jou!

Sinds 26 oktober is het mogelijk om de volgende modules te volgen: HF, ED, CB, A, jeugdkeeperstrainer en coachen. Al deze doelgroepen vallen binnen de recreatie- en breedtesport. In de loop van het seizoen 2020/2021 worden er meer modules beschikbaar gesteld die je ook kunt volgen. Je kunt er voor kiezen om voor je diploma te gaan of je te specialiseren. Hieronder lees je de verdere uitleg over de twee mogelijkheden.

Optie 1: Specialiseren

Hoe werkt specialiseren en voor wie is dit geschikt? Specialiseren is uitermate geschikt als je een aantal trainingen in het seizoen geeft aan één specifieke doelgroep. Je kunt je dan direct specialiseren in bijvoorbeeld het trainen van keepers. Je start binnen de breedtesport als jeugdtrainer en je kunt je (medio 2021) verdiepen in hetzelfde onderwerp binnen de wedstrijdsport. Medio 2022 kun je je voor sommige onderwerpen/doelgroepen zelfs verdiepen voor de topsport. Zie schema 1 voor een visuele toelichting op het bovenstaande. 

Optie 2: Kwalificeren

Naast specialiseren kan je je ook kwalificeren. Train/coach jij meerdere doelgroepen en/of heb je interesse om je kennis te verbreden? Dan adviseren we je om een diploma te behalen. Je kunt je binnen de breedtesport kwalificeren en een allround trainer coach worden. Om je te kwalificeren zijn er drie modules verplicht om te volgen, namelijk: HF trainer, keeperstrainer en coachen. Aanvullend op deze drie modules kies je er nog twee. Zie schema 2 voor een visuele toelichting op het bovenstaande. Heb je deze modules allemaal gevolgd, dan sluit je af met één overkoepelende toets. Deze toets gebeurt online en test of je de opgedane kennis kan toepassen. Daarna ga je de praktijk in en film je een onderdeel van de training. De video wordt online beoordeeld en daar ontvang je feedback op. Heb je alles afgerond? Dan ontvang je het diploma Basistrainer. Na het behalen van je diploma kan je carrière verder worden uitgestippeld. Misschien word jij wel een toekomstige eredivisietrainer of bondscoach!

Hoe kan je deelnemen?
Meld je aan via het pictogram aanmelden. In de E-learning vind je de data voor de praktijkmomenten. Wil jouw vereniging dat wij voor de HF/DE jeugd bij jullie op de vereniging komen (minimaal 6 cursisten), laat ze dan contact opnemen met opleidingen@handbal.nl 

  • Bekijk hier wat je leert bij elke module.
  • Je kiest dan voor het behalen van een diploma of het volgen van één of meerdere modules. 
  • Je ontvangt een factuur die eerst betaald dient te worden, alvorens je de inloggegevens voor de E-Learning ontvangt. (Binnenkort komt er een iDEAL betaalmogelijkheid, waardoor dit gemakkelijker en automatisch zal gaan).
  • Na betaling van de factuur ontvang je een mail van ons elektronisch leersysteem. Let op: deze mail kan in je ongewenste e-mail binnenkomen. Hou dit dus goed in de gaten!
  • Heb je de factuur betaald en geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.


Aanmelden PvB HT 2 oude stijl
Wanneer je reeds met de opleiding bent gestart en het portfolio en het portfoliogesprek met een voldoende zijn beoordeeld door je docent, kan je praktijk PvB aanvragen. Let op dat je aan de voorwaarden voldoet, voordat je een examen aanvraagt. Check bij je leercoach of je voldoet aan de voorwaarden. Meld je vervolgens aan voor een PvB via het pictogram!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092

AANMELDEN  

PVB AANVRAGEN (oude stijl)

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier