Handbaltrainer 2 opleiding

De opleiding
Vind je het leuk om training te geven, wedstrijden te begeleiden en je enthousiasme voor de handbalsport over te dragen aan anderen? Dan is de Handbaltrainer 2 opleiding iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer jij de basis van het geven van training, krijg je beschikking over reeds voorbereide trainingen en leer je meer over bijvoorbeeld verschillende leeftijdsgroepen. De opleiding bestaat uit verschillende modules, namelijk de modules H/F-jeugd, E/D-jeugd, C/B-jeugd, A-jeugd, senioren, coachen en keepers. Al deze doelgroepen vallen binnen de recreatie- en breedtesport. Als trainer heb je de mogelijkheid om jezelf te verdiepen in één of meerdere doelgroepen of het gehele diploma te behalen. Meer basisinformatie over het behalen van een certificaat of het behalen van het diploma kan je vinden door te klikken op het pictogram onderaan deze pagina.  Voor de meeste modules gelden dat deze enkel uit online theorie bestaan. Wanneer jij tijdens de opleiding meerdere modules volgt, bepaal jij zelf in welke volgorde je deze modules afrondt. Er zijn ook een aantal modules die uit theorie en praktijk bestaan.

H/F-jeugd en E/D-jeugd:  Aan het begin van de module heb je de mogelijkheid om je alvast aan te melden voor een praktijksessie bij jou in de buurt. Tijdens een praktijksessie van ca. 3 uur, doorloop jij de praktijk voor zowel de module H/F-jeugd als E/D-jeugd. Na je aanmelding kan je aan de slag om ervoor te zorgen dat je de theorie van deze modules doorlopen hebt, voordat je naar de praktijksessie gaat. Zijn er binnen jouw vereniging of omliggende verenigingen meer cursisten (minimaal 6) die deze modules doorlopen? Dan is het mogelijk om de praktijk te organiseren op jouw vereniging via het pictogram onderaan deze pagina! 

C/B-jeugd: ook deze module bestaat uit zowel theorie als praktijksessie van ca. 3 uur. De praktijk voor deze module wordt georganiseerd bij een Handbalschool bij jou in de buurt. Ook hierbij kan jij je alvast aanmelden voor een moment, zodat je weet wanneer de praktijk plaatsvindt. Zorg er ook hierbij voor dat je eerst de online theorie hebt doorlopen, voordat je deelneemt aan een praktijkmoment. Op deze manier ontwikkel jij jezelf optimaal als trainer en kan je gericht vragen stellen aan de docent.

Bekijk via het pictogram ‘praktijkmomenten’ welke momenten al bekend zijn. Aanmelden voor deze momenten kan binnen de online leeromgeving.

Instroomeisen
Je kunt je aanmelden wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– In het bezit bent van het Spelregelbewijs
– 16 jaar of ouder bent
– Een praktijkbegeleider hebt*

* klik op de link om te kijken wie jou mag begeleiden

Hoe haal ik het diploma?
Om het Handbaltrainer 2 diploma te behalen zijn er drie modules verplicht om te volgen, namelijk: H/F trainer, keeperstrainer en coachen. Aanvullend op deze drie modules kies je zelf nog twee modules. Dit wil zeggen dat je als trainer dus deels je eigen opleiding samenstelt. Heb je de gekozen modules allemaal gevolgd? Dan sluit je af met één overkoepelende toets. Deze toets gebeurt online en test of je de opgedane kennis kan toepassen. Nadat jij voldoende ervaring hebt opgedaan met je praktijkbegeleider, sluit je de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Deze kan je aanvragen via de online leeromgeving of het pictogram op deze pagina. Onderaan deze pagina vind je tevens het document waarin staat aangegeven waar jij als trainer op beoordeeld wordt tijdens je Proeve van Bekwaamheid. Heb je alles afgerond? Stippel dan je route verder uit! 

Praktische informatie
Duur van de opleiding: afhankelijk van je modules
     Online theorie: gemiddeld 3 uur per module
     Fysieke bijeenkomsten: afhankelijk van je gekozen modules 
     Ervaring eigen team: jij bepaalt met je begeleider wanneer je klaar bent voor je PvB
Kosten: afhankelijk van de gekozen modules (€20,- per theorie module en €40,- per module met theorie en praktijk)

Ik wil me aanmelden!
Je kunt je aanmelden via het pictogram onder aan de pagina. In de online leeromgeving vind je de data voor de praktijkmomenten van de modules H/F-jeugd, E/D-jeugd en C/B jeugd. 

  • Kies bij je aanmelding voor het behalen van een diploma of het volgen van één of meerdere modules. 
  • Je ontvangt een factuur die eerst betaald dient te worden, alvorens je de inloggegevens voor de online leeromgeving ontvangt. 
  • Na betaling van de factuur ontvang je een mail van ons elektronisch leersysteem. Let op: deze mail kan in je ongewenste e-mail binnenkomen. Hou dit dus goed in de gaten!
  • Heb je de factuur betaald en geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.
  • Start de opleiding!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092

AANMELDEN  VOOR DE OPLEIDING

CERTIFICAAT OF DIPLOMA

PRAKTIJKMOMENTEN

PVB AANVRAGEN

TOETSDOCUMENTEN

ORGANISEREN PRAKTIJK H/F en E/D JEUGD  

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier