Handbaltrainer 4 opleiding

De opleiding
Je hebt de ambitie om jezelf maximaal te ontwikkelen binnen jouw rol als trainer en wilt het maximale uit je carrière halen. Tijdens deze opleiding ga je sportgeneriek aan de slag en leer jij meer over bijvoorbeeld het opstellen van een meerjarenbeleidsplan, scouten en voeding. De opleiding bestaat uit een generiek deel die je gedeeltelijk online en tijdens fysieke bijeenkomsten volgt. Daarnaast zijn er een aantal sport specifieke bijeenkomsten waarvoor je je kunt aanmelden tijdens de opleiding.  Vind je het leuk om kennis op te doen bij andere sporten en te kijken hoe je deze kennis kunt toepassen binnen het handbal? Dan is de Handbaltrainer 4 opleiding iets voor jou! 

Instroomeisen
Je kunt deelnemen aan de opleiding wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– In het bezit bent van het Spelregelbewijs én Handbaltrainer 3 diploma
– 18 jaar of ouder bent
– Een praktijkbegeleider hebt*

* klik op de link om te kijken wie jou mag begeleiden

Praktische informatie
Duur van de opleiding: één seizoen
      Online theorie
      Fysieke bijeenkomsten
      Opdrachten/ervaring bij eigen team
Kosten: €2000,-

Hoe haal ik het diploma?
Om het Handbaltrainer 4diploma te behalen volg jij gedurende een geheel seizoen de opleiding. Voordat je definitief wordt toegelaten, krijg je een verzoek tot een intake gesprek. 
Wanneer je de intake succesvol doorloopt, kan je definitief aan de slag en je waaraan je deelneemt. Daarnaast krijg je toegang tot de online leeromgeving en kun je gelijk aan de slag. In de online leeromgeving vind je een overzicht van de onderwerpen die je online volgt en de fysieke bijeenkomsten, waarvoor jij je kunt aanmelden. Let op: deze fysieke bijeenkomsten zijn verplicht om uiteindelijk de opleiding af te ronden. Tijdens de opleiding lever je een portfolio in aan de hand van de ervaring die je bij je eigen team op doet. Heb je alle theorie gevolgd en je portfolio ingeleverd? Dan kan jij je Proeve van Bekwaamheden aanvragen. Binnen de Handbaltrainer 4 opleiding gaat het hierbij om twee verschillende PvB’s. Onderaan deze pagina vind je binnenkort de verschillende documenten waarin staat aangegeven waar jij als trainer op beoordeeld wordt en welke kwalificaties jij hebt na het behalen van de opleiding.

Ik wil me aanmelden!
Omdat de opleiding één seizoen duurt, zal deze aan het begin van het seizoen starten. Je kunt het hele seizoen aangeven dat je geïnteresseerd bent in de opleiding, maar aanmelden is mogelijk vanaf medio juli t/m september. Wanneer je gedurende het seizoen aangeeft interesse te hebben, zullen wij je een reminder sturen wanneer jij je definitief kunt aanmelden. Je interesse en/of aanmelding kan je doorgeven via het pictogram onder aan de pagina. 

  • Meld je aan voor de opleiding via het pictogram.
  • Het NHV controleert je aanmelding en bekijkt of je aan de instroomeisen voldoet.
  • Na goedkeuring van je aanmelding, ontvang je vanuit ons een bevestiging en melding wanneer jij je intake gesprek hebt.
  • Daarnaast ontvang jij of je vereniging van ons een factuur.
  • Doorloop je de intake succesvol? Dan ontvang je de inloggegevens van ons elektronische leeromgeving. Let op: deze mail kan in je ongewenste e-mail binnenkomen. Hou dit dus goed in de gaten!
  • Start de opleiding!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092

AANMELDEN  VOOR DE INTAKE

TOETSDOCUMENTEN (z.s.m. beschikbaar)

PVB AANVRAGEN

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier