INLOGGEN WEBMAIL VERENIGINGEN

Het NHV communiceert uitsluitend via het secretariaat van de verenigingen via de z.g. Webmail. Het benaderen van die webmail gaat als volgt:

  • Klik hier om in te loggen. 
    • Je komt dan in Roundcube
  • Gebruik bij gebruikersnaam het e-mailadres van de vereniging (verenigingsnaam@handbal.nl).
    • Vul bij wachtwoord het toegekende wachtwoord in.
  • Je hebt nu toegang tot de verenigingsmail.

LET OP: Alle e-mail gaat naar het secretariaat. Voor de distributie binnen de vereniging is het eigen secretariaat verantwoordelijk.

De webmail is vanuit elke internet browser “”all over the world” bereikbaar. Er mag geen archiefvorming van de e-mail in de inbox plaatsvinden dus  het is belangrijk om periodiek op te schonen. Indien de mailbox vol raakt, krijgt de vereniging meldingen dat mailbox voor 90% en 95% vol is en dat actie vereist is. Bij een volle mailbox kan er geen berichtenverkeer meer plaatsvinden van het NHV naar de vereniging zodat er geen belangrijke e-mails meer verstuurd/ontvangen kunnen worden.

Voor het beheer van de e-mailadressen zoals: wijzigen van wachtwoorden en instellen/wijzigen van de forward adressering is het NHV verantwoordelijk. Aanvragen hiervoor kunnen gedaan worden via ict@handbal.nl.

Wil je als vereniging alle email die verstuurd wordt naar het e-mailadres van de vereniging, ook doorgestuurd hebben naar een ander emailadres(sen), dan kan er een forward adres ingesteld worden door het NHV. De procedure is als volgt:  het secretariaat van de vereniging (=dus niet iedereen van de vereniging) stuurt een email naar ict@handbal.nl met daarin:

  • Vereniging emailadres
  • Het emailadres wat gekoppeld moet worden aan het vereniging emailadres.

Indien de forward ingesteld is, krijgt de vereniging bevestiging per email hiervan. Hierin staan de huidige ingestelde koppelingen vermeld zodat de vereniging overzicht houd. Vergeet niet de aanpassingen aan te vragen als er wijzigingen van personen binnen de vereniging zijn/komen