NK Schoolhandbal

Zaterdag 17 juni 2017 stond het NK Schoolhandbal in Drenthe op het programma. Verschillende scholen namen het tegen elkaar op in de strijd om de titel. In vier verschillende sporthallen werd er gestreden en uiteindelijk stonden er twee ploegen in de finale in Sporthal Angelslo in Emmen. Lees het uitgebreide verslag van het NK Schoolhandbal hier!

Bij de jongens werd de Jan Thiesschool uit Rolde kampioen van Nederland door in de finale na een spannende strijd met 8-6 te winnen van De Boomhut uit Arnhem. Beide scholen waren in hun poule ongeslagen gebleven en uiteindelijk had de school uit Rolde iets meer over.

Bij de meisjes was de titel voor De Lage Weide uit Made door in de finale met 18-5 te winnen van OBS De Jint uit Stiens. Hiermee heeft de school uit Stiens het Schoolhandbal in Friesland een geweldige impuls gegeven en opnieuw op de kaart gezet. Voor de OBS De Jint duurde het toernooi net iets te lang. De laatste poule wedstrijd leverde pas het 1e verlies op. Daarna was de (Friese) koek op en werd er duidelijk verloren van de latere kampioen.

De prijzen werden tot groot enthousiasme van spelers en speelsters uitgereikt door twee Oranje internationals bij de heren. Tommie Falke van Hurry Up (topploeg uit Zwartemeer en uitkomend in de Beneleague) en Patrick Miedema van (HSG Nordhorn-Lingen, dat uitkomt in de 2e Duitse Bundesliga)

Aan het eind van de dag werden Mika Paasman van de Jan Thiesschool uit Rolde en Lois van Vliet van de Lage Weide uitgeroepen tot 'Talenten van de Finale'.

Tot slot gaat een compliment uit naar alle teams. Ze hebben zich sportief en met respect naar elkaar en de scheidsrechters gedragen. Zo werd het 42ste NK Schoolhandbal een groot succes!