Jeugdscheidsrechter

De opleiding
Het lijkt je leuk om de wedstrijden van de jongste jeugd te begeleiden en wellicht om jezelf verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Tijdens de opleiding tot Jeugdscheidsrechter leer je om beslissingen te nemen, hoe je plezier maakt in een wedstrijd en een wedstrijd moet begeleiden. Je kunt de opleiding online doorlopen vanuit huis én op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast is het vanaf het seizoen 2022/2023 ook weer mogelijk om de opleiding fysiek te volgen én is het voor een vereniging mogelijk om een opleidingsavond te organiseren voor de opleiding tot Jeugdscheidsrechter. Hoe gaat dit in zijn werk? Kijk eerst of er wellicht al een opleidingsavond bij jou in de buurt is, waarbij jij en cursisten vanuit jouw vereniging kunnen aansluiten. Wanneer dit niet het geval is, kan de vereniging via het aanmeldformulier aangeven dat er interesse is om een opleidingsavond te organiseren. Het NHV zal op zoek gaan naar een docent die de opleiding kan verzorgen. Voorafgaand aan de opleidingsavond melden jij en de andere deelnemers je aan via de aanmeldbutton ‘aanmelden fysieke bijeenkomst’ onderaan deze pagina, zodat je voorbereid naar de fysieke bijeenkomst gaat. Heeft jouw vereniging interesse om een avond te organiseren? Zorg ervoor dat dit minimaal 3 weken voorafgaand aan de opleidingsavond wordt doorgegeven, zodat het NHV op zoek kan naar een docent die deze opleiding kan verzorgen en meld je aan via de button ‘organiseren opleidingsavond’ onder aan deze pagina!

Instroomeisen
Je kunt deelnemen aan de opleiding wanneer je:
– Lid bent van het NHV
– 12 jaar of ouder bent
– Een praktijkbegeleider hebt*

* klik op de link om te kijken wie jou mag begeleiden

Praktische informatie
E-learning / opleidingsavond: gemiddeld 3 uur
Begeleiding: voor/ na elke wedstrijd
Aantal wedstrijden: afspreken met je begeleider
Kosten: €0,- 

Geplande fysieke opleidingsavonden

Locatie Datum
Landgraaf Woensdag 23 november
Bunnik Donderdag 1 december
Eindhoven Woensdag 7 december & dinsdag 13 december
Raamsdonksveer Vrijdag 9 december & zaterdag 10 december

Hoe haal ik het diploma?
Om het diploma Jeugdscheidsrechter te behalen zijn er twee mogelijkheden:

1. Je hebt ervoor gekozen om de gehele opleiding online te doorlopen, in dit geval kan je direct online aan de slag! Na je aanmelding wordt je doorverwezen naar de online leeromgeving en krijg je toegang. Je start in je eigen tijd met het doorlopen van de verschillende modules en kiest zelf in welke volgorde je deze modules wilt bekijken. Heb je alle modules doorlopen? Dan sluit je af met een toets over de theorie. Deze toets bevindt zich binnen de online leeromgeving en test of je de opgedane kennis kan toepassen. Na het behalen van de theorietoets ga jij aan de slag met je begeleider en doe je praktijkervaring op bij de E of D jeugd. Ben je enthousiast geworden? Dan kan jij verder jezelf ontwikkelen als verenigingsscheidsrechter en aan de slag bij de oudere jeugd!  Onderaan deze pagina vind je de button waarmee jij je kunt aanmelden voor de opleiding en gelijk aan de slag kunt! 

2. Jouw vereniging of een vereniging in de buurt organiseert een opleidingsavond voor de opleiding tot Jeugdscheidsrechter. Ook nu geldt dat jij je alvast aanmeldt in de online leeromgeving. Dit kan via de button ‘aanmelden voor een fysieke opleiding’. Een deel van de informatie binnen deze omgeving vormt namelijk ook de basis voor jouw opleidingsavond. Tijdens de opleidingsavond zal de docent samen met jou een deel van de theorie doorlopen. Heb je na afloop van de avond alle modules doorlopen? Dan sluit je de avond af met een toets over de theorie. Na het behalen van de toets aan het eind van de avond en kan jij gelijk na deze avond je diploma ontvangen. Daarnaast ga jij aan de slag met je begeleider en doe je praktijkervaring op bij de E of D jeugd. Ben je enthousiast geworden? Dan kan jij jezelf verder ontwikkelen als Verenigingsscheidsrechter en aan de slag bij de oudere jeugd! Onderaan deze pagina vind je de button waarmee jij je kunt aanmelden voor de opleiding bij jou op de vereniging en gelijk aan de slag! 

Ik wil me aanmelden!
Je kunt je aanmelden via het pictogram onder aan de pagina:

  • Kies bij je aanmelding voor het online doorlopen van de opleiding of tijdens een opleidingsavond op je vereniging.
  • Na je aanmelding ontvang je een mail met een bevestiging en toegang tot de online leeromgeving.
  • Start de opleiding!

Vragen
Heb je vragen of opmerkingen? Dan kun je ons bereiken via opleidingen@handbal.nl of 06-30599092

AANMELDEN  VOOR DE ONLINE OPLEIDING

AANMELDEN  VOOR EEN FYSIEKE OPLEIDING

ORGANISEREN OPLEIDINGSAVOND 

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier