AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Meespelen in een ander team

 

 • De invalregeling zaal is als volgt; Het aantal wedstrijden dat men maximaal mag meespelen in een hoger team in de zaal is gesteld op 10 wedstrijden. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. Na het spelen van de 11e wedstrijd in een hoger team(s) is een speler vast gespeeld en mag dan niet meer voor een lager team(s) uitkomen. Dit is in te zien in Sportlink Club onder wedstrijdzaken > speelhistorie en in de HandbalNL app onder wedstrijdstatistieken bij de teamgegevens. Wij adviseren daarnaast om een vast gespeelde speler om te zetten in Sportlink naar de teamopgave van een hoger team, dit maakt de kans op het inzetten van een niet gerechtigde speler kleiner.

 • Alle spelers kunnen opgegeven worden op de teamopgave van het team waarin ze echt spelen, anders klopt hun persoonlijke programma in de HandbalNL app niet. Zolang spelers nog niet zijn vast gespeeld hoeven ze niet omgezet te worden op de teamopgaven in Sportlink, om in te vallen bij een lager team. Er wordt gekeken naar het aantal wedstrijden dat spelers in een hoger team hebben gespeeld, niet op welke teamopgave ze staan. 

 • De bekerwedstrijden worden niet meegerekend in het aantal wedstrijden meespelen in een hoger team. Echter op het moment dat men in de competitie in een hoger team is vast gespeeld mag men ook niet meer meedoen met (beker)wedstrijden in een lager team).

 • Spelers t/m 22 jaar mogen onbeperkt meespelen bij alle seniorenteams van de eigen vereniging.Ze kunnen opgegeven worden op de teamopgave van het team waarin ze echt spelen; er wordt gekeken naar de leeftijd, niet op welke teamopgave ze staan. Voor het huidige seizoen gelden de volgende geboortejaren.

 • Jeugdspelers mogen altijd uitkomen in hun eigen leeftijdscategorie en ook altijd onbeperkt spelen in alle teams van een hogere leeftijdscategorie (ze kunnen zich daar niet vast spelen).  Wanneer er meerdere teams in de eigen leeftijdscategorie zijn, dan geldt de invalregeling. Ook jeugdspelers kunnen opgegeven worden op de teamopgave van het team waarin ze echt spelen; er wordt gekeken naar de leeftijdscategorie waartoe ze behoren, niet op welke teamopgave ze staan.

 • E en F jeugd mogen binnen de eigen leeftijdscategorie onbeperkt onderling hoger en lager uitwisselen. 

 • De invalregeling veld wedstrijdsport is als volgt;
  Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team op het veld is 7. Dit geldt voor alle poules en categorieën in de wedstrijdsport. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. Na het spelen van de 8e wedstrijd in een hoger team(s) is een speler vast gespeeld en mag dan niet meer voor een lager team(s) uitkomen.  

 • De invalregeling veld breedtesport is als volgt;
  Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team in de breedtesport op het veld is onbeperkt. Dit geldt voor alle poules en categorieën. Ten opzichte van andere jaren is het als vereniging niet meer nodig het aantal keren hoger bij te houden, aangezien er nu sprake is van twee competities namelijk een najaar en voorjaar competitie. 

  Midweek teams:

 • Spelers uit midweek teams mogen onbeperkt onderling hoger en lager uitwisselen.
 • Bij een tekort aan spelers in een midweekteam mag ook gebruik gemaakt worden van senioren uit het laagste reguliere breedtesportteam
 • Spelers uit wedstrijdsportteams mogen niet invallen bij midweekteams. 
 • Spelers uit de midweek-competitie mogen wel hoger invallen bij de reguliere weekend-competitie.
  Betreft dit het laagste breedtesport team dan mag er onbeperkt over en weer worden ingevallen. Voor de overige seniorenteams binnen de vereniging, geldt de invalregeling.

 

Consequenties meespelen niet gerechtigde speler;
De speelgerechtigdheid wordt wekelijks door ons gecontroleerd. Ongerechtige spelers worden beboet, de hoogte van de boetes zijn terug te vinden in de contributielijst. De overige consequenties zijn terug te vinden in het wedstrijdreglement artikel 28.