AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Meespelen in hoger team

Meespelen in hoger team zaal
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mag meespelen in een hoger team in de zaal is gesteld op 10 wedstrijden. Spelers uit een lagere leeftijdscategorie mogen onbeperkt meespelen in een hogere leeftijdscategorie. Dit geldt ook voor de E en F jeugd, zij kunnen binnen eigen categorie onbeperkt hoger en lager meespelen. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. De speelgerechtigdheid wordt wekelijks door ons gecontroleerd. Ongerechtige spelers worden beboet. Jeugd € 10,– Senioren € 25,–.  Naast de boete worden er op landelijk niveau 2 punten in mindering gebracht en heeft de niet schuldige partij het recht om de wedstrijd thuis opnieuw te spelen. Op regionaal niveau wordt de uitslag aangepast naar de reglementaire 10-0 winst voor de niet schuldige partij (tenzij deze met meer dan 10 doelpunten verschil heeft gewonnen).

– Spelers/ speelsters in de midweek-competitie mogen onbeperkt onderling hoger en lager uitwisselen. Bij een tekort aan spelers/speelsters in een midweekteam mag ook gebruik gemaakt worden van senioren uit het laagste reguliere breedtesportteam (spelers/speelsters uit wedstrijdsportteams mogen niet invallen bij midweekteams).

– Spelers/ speelsters t/m 22 jaar kunnen onbeperkt meespelen bij alle seniorenteams van de eigen vereniging.

NB: ten aanzien van de (landelijke) beker: Hiervoor gelden de teamopgaven zaal. De bekerwedstrijden worden niet meegerekend in het aantal wedstrijden meespelen in hoger team. Echter op het moment dat men in de competitie in een hoger team is vast gespeeld (10+1), mag men ook niet meer meedoen met (beker)wedstrijden in een lager team.

Meespelen in hoger team veld – Wedstrijdsport
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team op het veld is 7. Dit geldt voor alle poules en categorieën in de wedstrijdsport. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. De speelgerechtigdheid wordt wekelijks door ons gecontroleerd. Ongerechtige spelers worden beboet.  Senioren € 25,–. Naast de boete worden er op landelijk niveau 2 punten in mindering gebracht en heeft de niet schuldige partij het recht om de wedstrijd thuis opnieuw te spelen.

In het najaar wordt de eerste helft van de competitie gespeeld en in het voorjaar de tweede helft. Dit wordt gezien als één competitie.

Meespelen in hoger team veld- Breedtesport
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team op het veld is onbeperkt. Dit geldt voor alle poules en categorieën. 

Ten opzichte van andere jaren is het als vereniging niet meer nodig het aantal keren hoger bij te houden, aangezien er nu sprake is van twee competities namelijk een Najaars- en Voorjaarscompetitie. 

 

Invalregeling

Zolang spelers nog niet zijn vast gespeeld hoeven ze niet omgezet te worden op de teamopgaven in Sportlink wanneer ze invallen bij een lager team. Er wordt gekeken naar het aantal wedstrijden dat spelers in een hoger team hebben gespeeld, niet meer op welke teamopgave ze staan. 

Als vereniging dien je zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team heeft meespeelt en zich vast speelt, dit is in te zien in Sportlink Club onder wedstrijdzaken > speelhistorie en in de HandbalNL app onder wedstrijdstatistieken bij de teamgegevens. 

Jeugdspelers kunnen ook gewoon opgegeven worden op de teamopgave van het team waarin ze echt spelen, anders klopt hun persoonlijke programma in de HandbalNL app niet. Er wordt gekeken naar de leeftijdscategorie waartoe ze behoren, niet op welke teamopgave ze staan. Ze kunnen dan handmatig aan het DWF worden toegevoegd in de app wanneer ze invallen bij een ander team.