AL HET NIEUWS, STATISTIEKEN EN EXCLUSIEVE CONTENT IN ÉÉN APP!

DOWNLOAD DE HandbalNL APP:

Get it on Google Play

Meespelen in hoger team

Meespelen in hoger team zaal
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mag meespelen in een hoger team in de zaal is gesteld op 10 wedstrijden. Spelers uit een lagere leeftijdscategorie mogen onbeperkt meespelen in een hogere leeftijdscategorie. Dit geldt ook voor de E en F jeugd, zij kunnen binnen eigen categorie onbeperkt hoger en lager meespelen. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. De speelgerechtigdheid wordt wekelijks door ons gecontroleerd. Ongerechtige spelers worden beboet. Jeugd € 10,– Senioren € 25,–

– Spelers/ speelsters in de midweek-competitie mogen onbeperkt onderling hoger en lager uitwisselen. Bij een tekort aan spelers/speelsters in een midweekteam mag ook gebruik gemaakt worden van senioren uit het laagste reguliere breedtesportteam (spelers/speelsters uit wedstrijdsportteams mogen niet invallen bij midweekteams).

NB: ten aanzien van de (landelijke) beker: Hiervoor gelden de teamopgaven zaal. De bekerwedstrijden worden niet meegerekend in het aantal wedstrijden meespelen in hoger team. Echter op het moment dat men in de competitie in een hoger team is vast gespeeld (10+1), mag men ook niet meer meedoen met (beker)wedstrijden in een lager team.

Meespelen in hoger team veld – Wedstrijdsport
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team op het veld is 7. Dit geldt voor alle poules en categorieën in de wedstrijdsport. Verenigingen dienen zelf bij te houden hoe vaak een speler in een hoger team meespeelt en zich “vast” speelt in een hoger team. De speelgerechtigdheid wordt wekelijks door ons gecontroleerd. Ongerechtige spelers worden beboet.  Senioren € 25,–.

In het najaar wordt de eerste helft van de competitie gespeeld en in het voorjaar de tweede helft. Dit wordt gezien als één competitie.

Meespelen in hoger team veld- Breedtesport
Het aantal wedstrijden dat men maximaal mee mag spelen in een hoger team op het veld is onbeperkt. Dit geldt voor alle poules en categorieën. 

Ten opzichte van andere jaren is het als vereniging niet meer nodig het aantal keren hoger bij te houden, aangezien er nu sprake is van twee competities namelijk een Najaars- en Voorjaarscompetitie.