Eerste wedstrijd rolstoelhandbal bij SEW

Op zaterdag 21 november wordt bij het Noord-Hollandse Westfriesland/SEW een bijzonder evenement gehouden, namelijk een wedstrijd rolstoelhandbal. Het team van de club speelt dan z’n eerste officiële rolstoelwedstrijd.

Voor zo’n bijzondere wedstrijd is natuurlijk ook een mooi moment uitgekozen, namelijk aansluitend aan de wedstrijd van het eerste damesteam. Die spelen zaterdagavond een wedstrijd in de eredivisie tegen Kwiek Raalte. Die ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dus dat belooft spannend en druk te worden.

Extra leuk dus om juist dan deze nieuwe mijlpaal te vieren. Om 20.30 uur komen de rolstoelhandballers in actie. Tegenstander is een team van chauffeurs van logistiek dienstverlener Simon Loos, een van de sponsoren van de vereniging. Achter de schermen is de laatste maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van het rolstoelteam.

Coördinator Timo Beerepoot: ,,Onze voorzitter heeft het rolstoelhandbal een keer gezien in Rotterdam, bij een demonstratie van aangepast sporten. Hij was toen zo onder de indruk dat hij ons motiveerde om het ook hier te gaan opzetten. Onder het motto ‘handbal is meer dan de eredivisie’. En beetje bij beetje hebben we het team bij elkaar gekregen. Om dat te bereiken hebben we de publiciteit gezocht en mensen benaderd van wie we dachten dat ze ons konden helpen. Mensen van Sportservice Noordholland, het NHV, Projectmedewerker Veilig Sportklimaat Henne van Es, revalidatiecentra, enzovoort. Ook zijn er flyers verspreid en kwam er een stuk in de krant. Mond op mond reclame deed de rest. Zo’n twee maanden geleden hadden we een compleet team’’.

Dat team bestaat voorlopig voor een deel uit spelers en speelsters die minder valide zijn (hiervoor zijn contacten gelegd met Heliomare en met de afdeling Revalidatie van het Westfries Gasthuis in Hoorn) en uit speelsters die (langdurig) revalideren van een zware blessure. Het is de bedoeling dat de groep iedere week gaat trainen en geregeld wedstrijden zal spelen, bij voorkeur aansluitend aan een wedstrijd van dames 1 van SEW.

Ook is SEW trots op de nauwe samenwerking met de Stichting Sport is Leven van para triathleet Geert Schipper uit Spanbroek, een gemeente vlak in de buurt van Wognum. Schipper is Westfries Sportman Aangepaste Sporten van het Jaar en bereidt zich voor op de Paralympische Spelen in Rio in 2016 waar hij een serieuze medaillekandidaat is. Zijn stichting heeft als doel het bevorderen van aangepast sporten en Geert zal zaterdag als ambassadeur van het rolstoel handbalteam ook zelf deelnemen aan deze wedstrijd.

Timo Beerepoot. ,,Dit is het begin. We willen graag dat het hierna verder gaat ‘rollen’. Door alle publiciteit om deze wedstrijd heen hopen we in ieder geval dat er meer clubs zijn die aan de gang gaan met rolstoelhandbal. Hier bij SEW is de hele vereniging in ieder geval inmiddels razend enthousiast’’.