Beach Dames U17 doen goede zaken op WK

De Dames U17 hebben op het WK Beach Handball goede zaken gedaan. Donderdag werd er tweemaal gewonnen in de hoofdfase en dat betekent dat de meiden nog ongeslagen zijn. 

De ploeg van Mulder en Ter Horst versloeg Kroatië met 2-0. De eerste set werd ruim gewonnen (26:16). In de tweede set werd spannender, maar door een aantal fraaie vliegers en een tactische eenpunter werden de punten veilig gesteld (20:17).

'S middags stond het duel tegen Argentinië op het programma. Een sterke tegenstander. Na het missen van een aantal kansen (het houtwerk stond in de weg) wonnen de Argentijnse dames de eerste set met (12:16). De Oranjedames raakten niet van slag en namen in de tweede set meteen afstand. De set werd met 17:19 gewonnen.

Dat betekende een gelijk spel en dus moesten shoot outs de beslissing brengen. Dankzij goed keeperswerk trok Nederland aan het langste eind met een 4-3 stand op het scorebord.

Morgen nemen de Oranjedames het om 09:10 (Nederlandse tijd) op tegen Hongarije. De wedstrijd is te volgen via: http://www.mauritius2017.com/live/