Ongekend spannende “Limburg Indoor” geweldige afsluiting van 2017

De mannenfinale werd gespeeld tussen de nummer twee en vijf uit de poulefase. Ongekend spannende play-offs zorgden er echter voor dat Chemo Profili Zagreb (Kroätie) en 12 Monkeys Köln BHC (Duitsland) op zondag 31 december de strijd aangingen om de toernooiwinst tijdens het driedaagse “Limburg Indoor” International Beach Handball Tournament. Dit is slechts een greep uit de vele gebeurtenissen tijdens de eerste editie van dit topevenement.

12 Monkeys Köln BHC
Een ongelukkige poulefase leverde de “Monkeys” uit Keulen (Duitsland) een vijfde plaats op. Zonder bonuspunten moesten de play-offs worden aangegaan tegen favoriet Beach Stars BHC (Hongarije) en het Nederlandse TSHV Camelot. Een wederopstanding volgde. De Monkeys wonnen beide partijen glansrijk en speelden zichzelf voorbij aan hun opponenten. Een absolute stunt bleef echter uit. De finale ging in ‘straight-sets’ naar Chemo Profili Zagreb. De ploeg uit Kroatië wist zich via overwinningen op BHV Wasserschloss (Zwitserland) en de Shotgunners (Duitsland) te plaatsen voor de finale en ging er uiteindelijk dus ook met de toernooioverwinning vandoor.

Fidget Spinners
In verband met afmeldingen van Red Hot Czili Buk (Polen), Chemo Profili Zagreb (Kroatië) en Olympia 2020 (Zwitserland) bestond het damestoernooi uit slechts drie Nederlandse teams. Op zaterdag 30 december speelden deze ploegen allen tweemaal tegen elkaar in strijd om de toernooiwinst. De Fidget Spinners bleken aan het einde van de dag sterker dan TSHV Camelot (2e) en Westsite Amsterdam (3e). Ongeslagen keerden zij aan het einde van de dag met de grootste beker huiswaarts.

Fair Play Award
Binnen Beach Handball draait het, naast spectaculaire doelpunten en weergaloze reddingen, om Fair Play. Er heerst een groot wederzijds respect, van spelers tot coaches en officials. Om het sportieve gedrag te stimuleren wordt er ieder Beach Handball toernooi een “Fair Play Award” uitgereikt aan het meest sportieve team. In samenspraak met de aanwezige officials verkoos de organisatie van “Limburg Indoor” TSHV Camelot (dames) en Shotgunners (heren) tot winnaar van de Fair Play Award. Een terechte beloning voor hun positieve inzet en gedrag op en om de Beach Handball velden.

Beach Handball clinics
Naast de wedstrijden tussen de internationale toppers werd er ook tijd ingeruimd voor regionaal talent. Onder leiding van de Fidget Spinners (zaterdag) en de Shotgunners (zondag) werden er een tweetal clinics aangeboden voor de regionale jeugd. In totaal hebben circa 40 8- tot 16-jarige jongens en meisjes één van beide clinics bezocht. Er werd geoefend aan de afronding, het blokken en de shoot-outs. Tot slot werden er onderlinge partijtjes gespeeld. Na zo’n twee uur verlieten de deelnemers het zand. Moe maar voldaan, alweer uitkijkend naar hun volgende Beach Handball activiteit.

Wilt u meer informatie over het “Limburg Indoor” International Beach Handball Tournament?

Kijk dan eens op www.facebook.com/limburgindoor of mail ons op limburgindoor@handbal.nl.