Succesvolle trainingsstage dames U16 Beach in Hongarije

Dames U16 Beach zijn afgelopen weekend onder leiding van bondscoach Ard de Ruiter en assistent Jip van Otterloo naar Salgotarjan Hongarije afgereisd voor een trainingsstage. Tevens werd deel genomen aan de EBT Salgo Cup.

Tijdens het jeugdtoernooi werden drie vrij makkelijke overwinningen behaald. Een belangrijke rol tijdens deze wedstrijden was weggelegd voor Josien van den Hoek, die als specialist de lijnen uitzette. De dames mochten de medaille voor de eerste plaats tijdens de prijsuitreiking laten omhangen. Leuk om te zien dat de dames ver voorlopen op het niveau van leeftijdsgenoten.

De navolgende dagen werd deelgenomen aan het senioren toernooi. Een flinke uitdaging, omdat hier veel ervaren en op elkaar ingespeelde teams aanwezig waren. In de poulefase werd gewonnen van Budaors en Kazincbarcika mede door een sterke dekking onder leiding van Merel de Jager, Lissa van Dam en Lynn Holtman. Daarna stond het sterke Westsite op het programma. Een zinderde spannende 1e set werd net verloren met 20-21 mede door uitstekend spelende keepster Eva Jansma, speelster Isa van Ijssemuiden en het nodige blokwerk van Merel de Jager. De 2e set kon Westsite door middel van een tactische zet en goed spel wat makkelijker naar zich toe trekken. De meiden U16 baalden flink dat het geen shoot-out werd maar waren ook super trots op deze prestatie tegen de huidig Nederlands kampioen. In de laatste poulewedstrijd stond het sterke Hongaarse team Ladybugs op het programma die tegen Westsite net verloren met shoot-outs. Deze wedstrijd winnen zou een plek in de winnaarspoule betekenen om plaatsen 1 t/m 8. De U16 meiden kwamen sterk uit de startblokken en liepen uit naar 8 punten door sterk spel van Lisanne Sneek. Daarna kwam er een flinke dip en kwamen de Ladybugs langszij en moesten ze de set met 1 punt verschil laten schieten. De 2e set werd herpakt na enkele omzettingen in het team en namen Lieke Havekes op rechts en Lynn Holtman als specialist het heft in handen en maakten de Ladybugs geen schijn van kans, resultaat shoot-outs. Helaas won het ervaren team van de jonge speelsters en moest er genoegen worden genomen met de verliezerspoule.

Na een veel belovende eerste dag gingen ze vol voor plek 9, de eerste winnen van HL EuroScale KFSE was de opdracht. Door geweldige keeper acties van Anouk Glas wonnen ze de eerste helft en ook de tweede helft waren ze overtuigend met een paar geweldige snelle acties. Dit kon de tegenstander conditioneel niet aan en er werd gewonnen met 2-0.

De volgende tegenstanders waren de dames van Hiekka Hauskaa. De teleurstelling van het niet behalen van de winnaarspoule leek doorslaggevend, het spel liep minder en uiteindelijk werd er gestreden om plaats 11/12. De dames moeten zichzelf nog één keer opladen, en dit lukte. Met een walk over en prachtig ontspannen spel met als slotstuk een dubbele vlieger van Lynn Holtman naar Meike Kruier en als afronder Lisanne Sneek. Er kan worden teruggekeken op een leerzame stage!!

Auteur: Saskia van Groen