Dalfsen en Lions vullen prijzenkast met Supercup!

De strijd om de Supercup is beslist. Bij de dames mocht Morrenhof-Jansen Dalfsen de beker omhoog houden na een 31-33 overwinning op Succes Schoonmaak/VOC. De heren van OCI-Lions kunnen de prijzenkast aanvullen. Zij versloegen Fiqas Aalsmeer met 29-23.

Dames
Bij de dames werd het een spannende strijd om de eerste prijs van het seizoen. De regerend landskampioen Succes Schoonmaak/VOC en bekerhouder Morrenhof-Jansen Dalfsen ontliepen elkaar weinig. Halverwege de eerste helft hadden de supporters van beide ploegen hun handen even vaak de lucht in kunnen steken: 10-10.

Ricardo Clarijs zette zijn ploeg extra op scherp in een time-out. Dat hielp, VOC scoorde drie keer op rij. Keepster Yara ten Holte zorgde ervoor dat de schade voor Dalfsen beperkt bleef. Het Belgische talent Nele Antonissen liet zich nadrukkelijk zien en zorgde voor een verschil van één doelpunt bij de rust: 17-16.

Na rust kwam Dalfsen goed uit de startblokken. De 17-16 achterstand werd omgebogen in een 17-21 voorsprong. Roos van Leeuwen was van afstand zeer trefzeker en wat VOC ook probeerde ze stuitte steeds op Yara ten Holte, die de wedstrijd van haar leven keepte.

Toch bleef VOC knokken. De goed spelende Dione Housheer rondde na een individuele actie knap af. Met haar dertiende goal schoot ze de aansluitingstreffer tegen de touwen: 30-31. Met nog vijf minuten te spelen kon het duel twee kanten op. Het was de ploeg van Monique Queis-Tijsterman die uiteindelijk aan het langste eind trok: 31-33.

Heren
OCI-Lions had een bliksemstart. Binnen vijf minuten keek Fiqas Aalsmeer tegen een 4-0 achterstand aan. De ploeg van Bert Bouwer had in de beginfase moeit met scoren. Na zeven minuten noteerde Remco van Dam pas de eerste score voor Aalsmeer: 5-1.

De moeizame start kwam Aalsmeer niet meer te boven. OCI-Lions liep met snel en flitsend spel uit naar een 16-5 voorsprong. Een hoofdrol was weggelegd voor Ivar Stavast. Hij verschalkte de keeper keer op keer met verrassende schoten en noteerde maar liefst negen treffers achter zijn naam in de eerste helft. 

De wedstrijd kende nog een andere hoofdrolspeler, namelijk Luuk Hoiting. De keeper van Lions hoefde voor rust maar acht keer de bal uit het net te vissen. Het bleef eenrichtingsverkeer en de aanvalsmachine van Lions bracht een ruststand van 19-8 op het scorebord.

Het was de vraag hoe Fiqas Aalsmeer uit de kleedkamer zou komen na de ruime achterstand. Het antwoord was: strijdlustig. De ploeg kroop via twee doelpunten van Quinten Ouderland en een onderschepping van Tim Bottinga dichterbij: 19-11.

OCI-Lions liet zich echter niet van de wijs brengen. De ruime voorsprong bleef gehandhaafd en de overwinning kwam geen moment in gevaar voor de ploeg van Mark Schmetz. Bij een stand van 29-23 floten de scheidsrechters voor het eindsignaal.