Opstarten nieuwe NHV-opleidingen tijdelijk ‘on hold’ gezet

Enerzijds een teleurstellende mededeling, anderzijds ook een hele positieve! Het modulaire opleiden blijkt een schot in de roos. Zo werd de opleiding HandbalTrainer2 de afgelopen jaren gemiddeld tussen de 25 en 40 keer per jaar aangevraagd, maar sinds de start van de nieuwe (modulaire) opzet in september 2017 hebben we al ruim 350 aanmeldingen ontvangen. Een prachtig resultaat!  

Echter zijn we voor alle opleidingen door de grote aantallen overvallen. Daarom hebben wij besloten om alle nieuwe initiatieven voor het organiseren van opleidingen en bijscholingen voor handbaltrainers en -scheidsrechters voor de rest van dit seizoen 2017-2018 “on hold” te zetten. Dit besluit heeft vooral een organisatorische oorzaak.

De komende maanden hebben wij namelijk nodig om een efficiencyslag door te voeren in de organisatie en administratie van het grote aantal NHV-opleidingen. Helaas heeft dit als nadeel dat we vanuit het bondsbureau even een pas op de plaats moeten maken, voordat we weer aan de slag kunnen met het organiseren van nieuwe opleidingen.

Let op; alle reeds geplande opleidingen en bijscholingen voor trainers en scheidsrechters gaan gewoon door! Nieuwe initiatieven worden vanaf het volgende competitiejaar 2018-2019 weer opgepakt en breed gecommuniceerd. Proeven van Bekwaamheid (PvB’s) kunnen voor alle trainers en scheidsrechters, die momenteel worden opgeleid, nog gewoon worden aangevraagd. We proberen hier zo spoedig als mogelijk op te reageren.

We begrijpen dat deze mededeling een teleurstelling kan zijn, maar doen ons uiterste best om de komende maanden een grote slag te slaan, zodat we in seizoen 2018-2019 weer volop NHV-opleidingen kunnen aanbieden.

Bij vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met onze (nieuwe) opleidingscoördinator, Annelies Martijn, via opleidingen@handbal.nl of 026-7071420.