HV Volendam bevordert jongenshandbal in regio Schagen

Al heel wat jaren is HV KRAS/Volendam intensief bezig met het bevorderen en professionaliseren van het jongenshandbal. Niet alleen met de topsportopleiding binnen de club, maar ook met de initiatieven daarbuiten.

Voorbeelden hiervan zijn de (mede)oprichting van Handbalvereniging A&O, Stichting Handbalschool Noord-Holland, Stichting Sport-koepel en het regionaal talentencentrum (RTC) in Alkmaar. Onlangs is Volendam een samenwerking aangegaan met handbalclubs uit de regio Schagen om ook in die omgeving het jongenshandbal te promoten.

Ook bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is jongenshandbal inmiddels een van de speerpunten in het beleid. Het samenwerkingsverband met handbalvereniging DES uit Sint Maarten is erop gericht om meer jongens kennis te laten maken met de handbalsport. De focus wordt hierbij gelegd op de leeftijdscategorie elf tot en met veertien jaar.

Volendam-trainer Geert Brinkman verzorgt elke vrijdag in sporthal de Molentocht een training voor de E- D- en C-junioren. Ook handballers van omliggende verenigingen, zoals DSO (Den Helder), JHC (Julianadorp) en Vrone (Sint Pancras) zijn uiteraard van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze speciale training.

Algemeen manager Joost Ooms ziet de samenwerking als een mooie kans om de handbalsport te promoten in Noord-Holland. ,,Het NHV heeft na veel aandringen eindelijk jongenshandbal als speerpunt benoemd in haar beleid en wij zijn daarover verheugd. Toen Ronald de Jong, verantwoordelijke voor de handbalopleiding in Volendam (HOV, red.), dit initiatief in de regio Schagen presenteerde aan onze technische commissie, kreeg hij snel alle handen op elkaar’’.

,,We streven ernaar een duurzame relatie op te bouwen met andere verenigingen op het gebied van jongenshandbal. Wij dagen dan ook alle verenigingen van Noord-Holland uit nóg actiever te worden in de promotie van deze prachtige sport. In het bijzonder voor jongens, zonder de meiden te vergeten’’.

Aanmelden voor de training kan via info@handbalvolendam.nl

Bron: HV KRAS/Volendam.