“Volgende keer wil ik weer meedoen!” Bootcamp groot succes!

Wat een heerlijk geluid, ruim 50 tippende jongens in de zaal! Gezamenlijk deden de deelnemers van de Strong Men Handball Bootcamp in Emmen een warming up. Onder leiding van de herenselectie van E&O werkten de jongens zich twee uur lang in het zweet.  

De grote groep werd verdeeld over verschillende onderdelen: hindernisparcours, krachtcircuit, tjouckbal en handbal. Iedereen deed z’n uiterste best om een snelle tijd neer te zetten op het hindernisparcours. “Ik heb een blauwe plek, maar dat was voor hele snelle tijd: 18,4 seconden.” Ook op het krachtparcours werden zware inspanningen geleverd. “Ik kan wel 100x deze zak optillen.”

Jesse Bruurmijn uit Lelystad ging er ook vol voor. “Hij geeft niet snel op”, vertelt zijn moeder Bianca. En dat heeft ook een klein nadeel. “Ik heb echt veel spierpijn gehad en kon bijna niet meer recht op staan. Maar de volgende keer wil ik zeker weer meedoen!”, zegt Jesse enthousiast.

De Strong Men Handball Bootcamp is een onderdeel van het landelijke NHV-project Jongens Handballen!. Het doel is om meer jongens enthousiast maken over handbal en zo zorgen dat het aantal handballende jongens stijgt.

Het laatste onderdeel van de bootcamp was een shoot-out wedstrijd tegen de keepers van E&O! Ook hier werd fel gestreden. Na al het sporten was het hoog tijd voor wat eten. "Vooraf hadden we bedacht om na het eten richting huis te gaan, maar we zijn uiteindelijk de hele avond gebleven”, vertelt Bianca.

De deelnemers kregen na de bootcamp de kans om twee eredivisiewedstrijden van E&O te bezoeken. “Na de wedstrijd van de dames vroeg ik aan Jesse: ben je moe? Hij zei ja, maar wilde echt niet naar huis!” Bianca dacht dat haar zoon op de terugweg wel in slaap zou vallen in de auto, maar niets was minder waar. “Hij was nog steeds hyper en hartstikke enthousiast. De dagen erna heeft hij aan iedereen de filmpjes en foto's laten zien!"