VACATURE TEAMMANAGER DAMES U19(v)

Het Nederlands Handbal Verbond bestaat uit bijna 400 verenigingen en heeft 50.000 leden. Het bondsbureau is gevestigd in Oosterbeek (Gld) en bestaat uit een team van 25 medewerkers, 2-4 stagiaires en vele vrijwilligers, die zich allemaal inzetten om op een efficiënte en daadkrachtige wijze de handbalsport te faciliteren om nog beter, sterker en groter te worden.


Om te zorgen voor een organisatorisch en logistiek vloeiend verloop van het topsportprogramma van het Nationale team Dames onder 19 jaar is het NHV op zoek naar een inspirerende en verbindende teammanager (v).

Functie: Teammanager Nationale selectie Dames U19 (v), vrijwilliger
Vrijwilligersbaan voor een vrouw (i.v.m. samenstelling Team achter Team (TaT) en damesselectie)

Profielschets Teammanager NHV selecties

Algemeen
De teammanager heeft in samenspraak met de afdeling Topsport van het NHV als doel de voorbereiding, organisatie en de logistieke uitvoering van deelname aan trainingsstages en wedstrijden van de betreffende selectie zodat er een Topsport omgeving ontstaat waarbij excelleren centraal staat. De teammanager zorgt dat de randvoorwaarden voor iedereen binnen het team optimaal zijn om topprestaties te kunnen leveren. Het teambelang staat daarbij altijd voorop.

De teammanager is een vrijwilliger met veel tijd en is verantwoordelijk voor de organisatie van alle niet technische zaken rondom het nationale Dames U19 team. De organisatie heeft betrekking op het voorbereiden, uitvoeren (binnen Nederland en wanneer van toepassing internationale evenement), afwikkelen en evalueren van de activiteiten van een nationaal team. De teammanager geeft samen met de Bondscoach leiding aan het topsportbegeleidingsteam (TaT) en rapporteert aan de Coördinator Topsport.

Samenwerken met:
Bondscoach, assistent bondscoach, fysiotherapeut en selectie.
Medewerkers bureau Topsport, delegatieleider, bureau communicatie en tijdens evenement met andere organisaties.
Technisch Directeur.

Kennis
Kennis van de Engelse taal en bij voorkeur de Duitse taal.
Kennis van de internationale handbalwereld is een voordeel, geen eis.

Vaardigheden
Organisatorische competenties.
Zelfstandigheid; betrokkene moet zelfstandig kunnen werken en organisatorische en logistieke uitdagingen zelf kunnen oplossen.
Goede sociale vaardigheden, het is voortdurend werken met mensen, vaak onder hoge prestatiedruk.

Houding
Loyaal naar de selectie.
Loyaal naar het Team achter Team (TaT).
Loyaal naar het NHV, NOC*NSF en de Nederlandse sportwereld.

Persoonseigenschappen
Stressbestendigheid en flexibel waar dat gewenst is. Duidelijk zijn waar het nodig is.
Fysiek fit; tijdens de stages zijn het vaak lange dagen, betrokkene moet in staat zijn dit te doorstaan.
Persoonlijkheid; betrokkene moet een persoonlijkheid zijn die, wanneer het nodig is, duidelijk maakt waar betrokkene voor staat en zich niet te makkelijk aan de kant laat zetten.
Ambitie om het werk goed te doen. Wanneer alles organisatorisch en logistiek vloeiend verloopt ondersteunt dat de prestaties en de ontwikkeling van het team.
Kan werken met de kernwaarde van de afdeling Topsport: afspraak is afspraak

Wij bieden:
De mogelijkheid om te excelleren in een dynamische omgeving als verbinder, troubleshooter, vertrouwenspersoon en steunpilaar.
Het delen in de successen van het team, als teammanager ben jij een van de belangrijke pijlers van het succes van dit team.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Maike Willems, Topsport coördinator , 06-51774708 

Indien je belangstelling hebt voor deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief, inclusief CV voor woensdag 31 oktober sturen naar topsport@handbal.nl.

Bijlage: VTB Teammanager