DSS scoort met rookvrije en gezondere sportkantine

Op de dag dat staatssecretaris Blokhuis in het nieuws kwam met betrekking tot het Nationaal Preventieakkoord, waarin staat dat er onder meer gezondere sportkantines moeten komen, kreeg DSS haar zilveren status van Team:Fit uitgereikt.

De plechtigheid vond plaats in de gezonde kantine van DSS aan de Communicatieweg in Heemskerk en werd uitgereikt door niemand minder dan Sinterklaas. Die was daar vanwege het gezellige Sinterklaasfeest voor de F-jeugd.

Hij was gebeld door de burgermeester en gevraagd om deze mooie prijs voor al het harde werk aan DSS te geven. Ingrid Mous en Pauline Adams namen het vaantje namens de kantinecommissie in ontvangst.

Team:Fit-coach Debbie Stam en Bart Neeft van Sportservice Kennemerland waren ook aanwezig en feliciteerden DSS met het behaalde resultaat. Zij hebben DSS geholpen met de keuzes om tot een gezondere sportkantine te komen.

Deze mijlpaal is uniek in Heemskerk. Naast het feit dat DSS al ruim een jaar rookvrij is, scoort de kantine vanaf november 2018 ook de zilveren status van Team:Fit. Hiermee is DSS de eerste in de gemeente Heemskerk die zowel rookvrij is als een gezonde kantine heeft.

Team:Fit is een landelijk initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines en belonen de sportkantines met een bronzen, zilveren of gouden status.

Meer informatie over Team:Fit is te vinden op de website https://teamfit.nl/
Meer informatie over DSS vind je op https://www.dsshandbal.nl/ en meer specifiek over de gezondere kantine op https://www.dsshandbal.nl/over-ons/gezondere-sportkantine/