Erwin Bos ‘Supporter van het jaar’ bij HVC

HVC uit Barger-Compascuum heeft voor het derde jaar op rij de ‘Supporter van het Jaar’ gekozen. Trouwe tribuneklant Erwin Bos ging dit jaar met de prestigieuze titel aan de haal.

Sinds 2014 gaat het Drentse HVC aan het eind van het jaar op zoek naar de beste supporter van het kalenderjaar. Via de goed bezochte website van de club, waar het eerste herenteam uitkomt in de landelijke hoofdklasse A, kan gestemd worden op tien genomineerden. Van een fanatieke moeder tot de handbalgekke kroeghouder van het dorp.

Traantje
Na ouder Arjan Prins (2014) en recreant Ellen Heidotting (2015) kreeg Erwin Bos deze jaargang de allermeeste stemmen. Bijna honderd leden stemden op de rechteropbouwer van het gezellige tweede herenteam. Onder luid applaus werd Bos in de kantine van HVC bejubeld als ‘Supporter van het Jaar 2016’. Omhelst door de voorzitter pinkte de 40-jarige dorpeling een traantje weg.

Erwin Bos is een begrip bij HVC, in zijn dorp Barger-Compascuum en handbalgek zuidoost Drenthe. Ondanks zijn leeftijd heeft de krachtige linkspoot nog altijd de droom eens te debuteren in het eerste herenteam. Dat is één van de redenen dat ‘Bossie’ geen wedstrijd van HVC 1 mist. Ook is Bos vaste supporter van buur Hurry-Up.

Boeket
De verkiezing van ‘Supporter van het Jaar’ is één van de manieren van HVC om de leden, ouders, vrijwilligers, vrienden van de club en sponsoren aan het eind van het jaar te bedanken. Zo werden de sponsoren van de club vlak voor Kerstmis in het zonnetje gezet met een mooi boeket.

In het nieuwe jaar kan de trotse Erwin Bos vertrouwd plaatsnemen op de tribune van HVC. Het eerste damesteam strijdt om het kampioenschap in de tweede klasse, een aantal jeugdteams ligt op koers voor een boel overwinningen en een verjongde hoofdklasseploeg hoopt op een stunt tegen een van de kampioenskandidaten.