Friese handbalverenigingen sluiten handen ineen

Om het jeugdhandbal in Friesland een impuls te geven hebben de resterende Friese verenigingen Cometas, FHC, FHC Sint Anna en Jupiter’76 de handen ineen geslagen.  Dit seizoen zijn zij begonnen met een eigen handbalcompetitie voor de F jeugd. Maandelijks wordt er in toernooiverband tegen elkaar gespeeld.

In januari 2017 is het idee ontstaan om ook de jeugd uit Friesland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar aan het handballen te krijgen.  H.V. Jupiter organiseert al een aantal jaren met Pasen een internationaal handbaltoernooi, de Jupitercup. Dit seizoen wordt dit toernooi uitgebreid . Op Goede Vrijdag 14 april vindt de eerste editie plaats van de Jupiterkidscup. Een handbaltoernooi voor alle kinderen uit Friesland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar. De deelnemende kinderen is de afgelopen weken de mogelijkheid gegeven om aan te sluiten op de trainingen van de diverse handbalverenigingen. Waar gretig gebruik van is gemaakt!

Daarnaast is er op 8 april een clinic gegeven door Martin Kuitert en de heren van de A jeugd van Kras Volendam. In sportcomplex De Trije in Franeker leerden zij de 50 kinderen de basisbeginselen van het handbalspel. Over drie velden, werd er verdeeld over zes stations gedurende twee uren aandacht besteed aan aanval, verdediging, schottechniek, voetenwerk en samenspel. Afgesloten werd met onderlinge partijtjes.

Voor alle kinderen een super ervaring en pure promotie voor het handbal in Friesland!