Hoe bestuur je een vereniging? Koop en lees het handboek

Het besturen van een vereniging is een mooie taak. Maar het is ook het lastig om nieuwe bestuursleden te vinden. Vaak komt dat door onbekendheid. Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een bestuur en hoe zit het met aansprakelijkheid? In het Handboek verenigingsbestuur editie sportclubs beschrijft Martina den Dool alle aspecten van het besturen van een vereniging. De gids behandelt alle onderwerpen van oprichting tot ontbinding van de vereniging en alles daar tussenin. Het boek bevat veel handige praktijktips voor club-bestuurders.

Het boek is een ideaal naslagwerk voor in de bestuurskamer of als welkomsgeschenk voor nieuwe bestuursleden. Clubs kunnen nu inschrijven op het de speciale editie met 25% inschrijfkorting (18,70 euro in plaats van 24,95 euro). De verschijningsdatum is juni 2017.

De gids bevat onder meer:

- De verenigingsstructuur
- Bestuurswerk in de praktijk
- Taken van het bestuur
- Benoeming en ontslag
- Bestuurskwaliteiten
- Overleg en besluitvorming
- Communicatie
- Leden en vrijwilligers
- Algemene Vergadering
- Werven en binden
- Vrijwilligersmanagement
- Financiën en beheer
- Beleid en verantwoordelijkheid
- Inkomstenbronnen
- Begroten en verantwoorden
- Administratief beheer
- Kascommissie
- Belastingwetgeving
- Algemeen Nut Beogende Instelling
- Overige bestuursverantwoordelijkheden
- Personeelsmanagement
- Verenigingsarchief
- Facilitair beheer
- Ontbinding van de vereniging

Clubs (en bestuurders) kunnen met korting bestellen. Dat kan door het sturen van een mail info.publimix.nl onder vermelding van adresgegevens en het aantal gewenste gidsen. Zodra het boek uitkomt wordt het inclusief factuur per post verstuurd door uitgeverij Publimix.