Succesvol handbaltoernooi voor basisscholen bij SV Rijnstreek

Op vrijdag 6 januari werd bij SV Rijnstreek voor de 38ste keer de kerstvakantie weer gebruikt voor het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi voor de basisscholen van Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Voor het eerst werd er dit jaar gebruik gemaakt van sponsoren. Dit was nodig in verband met bezuinigingen bij de gemeente. Dat was ook de reden dat alle wedstrijden op één en dezelfde dag werden gehouden.
 
Dit betekende wel dat het een lange dag was maar desondanks werd het toch een geslaagd toernooi. De wedstrijden duurden negen minuten en er was rekening gehouden met maar één minuut wisseltijd. Een strak schema dus.

Ongeveer driehonderd basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met groep 8 stonden al vroeg klaar voor de warming up, die verzorgd werd door Alphen Beweegt. Lekker warm door het bewegen op de muziek konden de wedstrijden beginnen.

De teams werden aangemoedigd door vele ouders, leraren en familieleden en zo konden zij met veel plezier en sportiviteit strijden om de winst in de wedstrijden.

Voor de eerste drie plaatsen waren mooie prijzen te winnen, waaronder een wisselbeker voor de winnaars van groep 7/8. De poulewinnaars werden bepaald door het puntenaantal. Bij de jongens van groep 5/6 en 7/8 moest een finale worden gespeeld.

De dag werd afgesloten met een zinderende finale bij de jongens 7/8 die spannend was van begin tot eind. In de laatste seconden werd het gelijk (2-2), waardoor de finale door strafworpen beslist moest worden. Uiteindelijk trok basisschool J.P. Sweelinckschool aan het kortste eind en ging Bonifacius 1 er met de wisselbeker vandoor.

De winnaar van groep 7/8 meisjes werd evenals vorig jaar Het Mozaïek. Zij namen zowel de eerste prijs als de wisselbeker mee naar school. Bij de jongens groep 7/8 kwam met Bonifacius 1 ook dezelfde winnaar als vorig jaar uit de bus. Ook zij namen de wisselbeker mee naar school en kunnen deze volgend jaar weer komen verdedigen.

De winnaars van groep 7/8 doen binnenkort mee aan de regiofinales. Wij wensen de teams alvast heel veel succes.

Er zijn de gehele dag weer vele foto's gemaakt. Selecteer één van de onderstaande links voor een impressie.

Ochtendwedstrijden:
http://www.svrijnstreek.nl/schoolhandbal-2016-2017/schoolhandbaltoernooi-ochtend-06-01-2017/

Middagwedstrijden:
http://www.svrijnstreek.nl/schoolhandbal-2016-2017/schoolhandbaltoernooi-middag-06-01-2017/