Thema avond 'Lang Leve de Sportouder'

Iedere vereniging heeft wel enthousiaste ouders langs de zijlijn staan. We zijn blij dat deze ouders komen, maar het komt ook veel voor dat ouders negatief gedrag vertonen, te fanatiek gericht zijn op winnen of commentaar leveren op de kinderen, scheidsrechter en/of coach. Hoe maak je dat nou bespreekbaar? Hoe laat je de ouders inzien dat het ook anders kan?

Vanuit NOC*NSF wordt speciaal hiervoor de workshop ‘Lang Leve de Sportouder’ aangeboden. Deze sessie is voor de sportvereniging en ouders. In de workshop nodigen we (beginnende) sportouders op de vereniging uit. Ze gaan samen met de trainers en/of coaches en de bestuurders van de vereniging het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen, welke rol ze daarin spelen en worden afspraken geformuleerd. De workshopleider zal dan ook niet vertellen wat goed of fout is. Het is aan de betrokkenen om daar afspraken met elkaar over te maken. Met de mening van de kinderen in het achterhoofd.

Tijdens de workshop komen de volgende thema’s aan bod:
- Sportplezier voor kinderen
- Onze eigen emoties
- Positief benaderen
- Effectief complimenteren

Zijn jullie als vereniging geïnteresseerd dan kunnen jullie je aanmelden via dit formulier. Er zijn voor de vereniging geen kosten verbonden aan deze workshop.

In onderstaande video zie je hoe Lang Leve de Sportouder werkt: