WHC Den Haag houden geslaagde interventies met ouders!

Op 18 april en 10 mei vonden de workshops ‘Lang Leve de Sportouder!’ plaats. Henne van Es en Irene van der Knaap van het NHV hielden de ouders van WHC Den Haag een spiegel voor en confronteerden de ouders met de uitspraken van de eigen kinderen over de actie en reactie van ouders langs de lijn of na de wedstrijd en kwamen met tips en trucs om de kinderen positief te stimuleren.

"Tijdens deze workshops waren niet alleen de ouders en verzorgers present, maar ook de technische commissie en de verschillende trainers en coaches. Door de voorbeelden en de verschillende oefeningen raakten we met elkaar in gesprek, wat er nu goed gaat en wat we nog kunnen verbeteren. Kortom met elkaar op weg naar een gezond sportklimaat!

Hoewel, voor het overgrote deel gaat het al goed, kwamen we gezamenlijk achter, maar af en toe de puntjes op de i zetten, is eigenlijk wel prettig.

Menig ouder liet weten na deze avond in gesprek te gaan met hun dochter en/of zoon, want wat vinden zij nu prettig en juist helemaal niet. We willen allemaal genieten van het spel als handballer en als supporter. Dus we doen het graag met elkaar en de hulp op dit vlak vanuit het NHV is meer dan prettig! Dit smaakt naar meer, daarbij denken we aan Sportief Coachen."

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit verhaal, neem dan contact op met informatie@handbal.nl.