Zaltbommel heeft een handbalvereniging!

Het begon met een oproep op Facebook en inmiddels trainen vijftien volwassenen en elf kinderen elke week in sporthal ‘de Ring’ in Zaltbommel enthousiast voor het komende handbalseizoen. Want dan… gaan ze ook echt de competitie en doet HV Bommelerwaard mee. De nieuwe club heeft trouwens ook volop plannen voor de toekomst!

Drijvende kracht achter deze nieuwe vereniging is Karen de Kuijper (40 jaar), een oud-handbalster die ooit speelde bij Ventura in Schiedam. Voor de liefde verhuisde ze naar Zaltbommel. “Er was hier geen handbalclub en dus heb ik eerst een tijdje volleybal gedaan, maar het bleef toch kriebelen. En toen de Oranje dames het zo goed deden én heel veel publiciteit kregen, dacht ik: nú moet ik het doen. Via een oproep op Facebook en de nodige mond-tot-mond reclame kregen we een groep geïnteresseerden bij elkaar, vooral oud-handbalsters, net als ik, maar ook gewoon mensen die nieuwsgierig waren. We konden trainen in de plaatselijke sporthal en hopen dat straks na de zomer onze competitiewedstrijden daar ook in passen. Anders moeten we uitwijken naar Kerkdriel.”                                                          

Momenteel spelen de handballers in Zaltbommel nog geen competitie. Karen: “We moesten eerst maar eens zien hoeveel enthousiastelingen we bij elkaar konden krijgen. En nu is het allemaal nog nieuw, vooral van de jeugdleden is natuurlijk niet gezegd dat ze blijven. We zijn dus ook nog aan het inventariseren wat voor en hoeveel teams we straks kunnen samenstellen. De rest van dit seizoen blijven we dus vooral trainen. Als straks het veldseizoen start hopen we vast wat oefen wedstrijden te kunnen spelen in de regio en misschien kunnen we deelnemen aan een aantal toernooien. Dat zou mooi zijn. Maar ik ben nu al blij verrast met alle aanwas. Dit had ik nooit durven dromen.”                                                                       

Het is een begin, maar HV Bommelerwaard wil natuurlijk meer. “In de toekomst willen we in alle leeftijdscategorieën een team kunnen aanbieden en behalve een damesteam natuurlijk ook een herenteam starten. Het moet nog groeien. Maar we willen de club ook gaan promoten via de naschoolse sport. Er zijn zelfs al plannen voor een G-team, want een van onze jeugdtrainers zit in de jeugdzorg. Mogelijkheden en plannen genoeg dus.                    

Natuurlijk heeft de jonge club nog de nodige extra handjes nodig. “We doen als leden nu heel veel zelf, maar het zou fijn zijn als we het bestuur op den duur kunnen uitbreiden en de taken wat meer kunnen verdelen. We kregen er pas bijvoorbeeld iemand bij voor de jeugdzaken en daar zijn we heel blij mee. Ook met de ballen en kleding die via (ouders van) leden geregeld zijn. Het begin is er!” In het seizoen 2018/2019 gaan de teams die dan zover zijn de competitie in. “Daarin moeten we dan wel allemaal onderaan beginnen. Maar voor de teams die voor de helft uit oud-handbalsters en voor de andere helft uit nieuwelingen bestaat is dat helemaal zo gek nog niet. We doen het immers voor de lol en zo kunnen we langzaam groeien, zowel in grootte als qua niveau.” Ook interesse om te gaan handballen in Zaltbommel? Mail naar info@handbalbommelerwaard.nl of kijk op www.handbalbommelerwaard.nl.