Jonge Scheidsrechters Opleiding gaat weer van start

De Jonge Scheidsrechters Opleiding (JSO) is een belangrijk startpunt voor scheidsrechters die de ambitie hebben om op termijn op landelijk niveau (ere- en eerste divisie) te fluiten. De jonge scheidsrechters die deel hebben genomen aan de opleiding, hebben deze als zeer positief ervaren. De deelnemers waren jonge spelers tussen de 14 en 20 jaar en jonge scheidsrechters tot 26 jaar. Een aantal heeft al een internationaal niveau bereikt!

De JSO biedt jou de kans om in korte tijd veel te leren op het gebied van handbalarbitrage. 
Aangevuld met jouw eigen inzet en ambitie kan de JSO leiden tot mooie resultaten: van een goed gefloten wedstrijd tot aan een interessante carrière die echt bij jou past. De opleiding omvat in totaal zeven bijeenkomsten, een aantal praktijkweekenden (toernooien) en een weekend waarin de Proeve van Bekwaamheid wordt afgelegd. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er zowel stilgestaan bij de theorie als de praktijk. Mede aan de hand van gefloten wedstrijden en beschreven opdrachten volgen wij jouw ontwikkeling als scheidsrechter. De totale opleiding duurt maximaal één jaar. Het is voor jou dus de ideale gelegenheid om in korte tijd grote stappen te zetten als scheidsrechter!

Het NHV investeert graag in jouw scheidsrechterscarrière!
Iedere speler en coach is blij met jou als enthousiaste scheidsrechter. Om tot een positieve afronding van de opleiding te komen, vragen we ook een investering van jouw kant. Tijdens de opleiding verwachten we van jou het volgende:

  1. Je bent alle JSO-bijeenkomsten aanwezig;
  2. Je neemt actief deel aan het project;
  3. Jij, of jouw vereniging, zorgt ervoor dat je ondersteund wordt door een praktijkbegeleider;
  4. Een eigen financiële bijdrage van € 75,00 voor het hele traject.

Deelname aan de JSO sluit een combinatie met spelen nooit uit! 
De opleiding zal een investering van jou vragen, maar je kunt ernaast gewoon blijven handballen. Gedurende de opleiding zal hier zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden.

Wil jij je als scheidsrechter ontwikkelen in dit bijzondere opleidingstraject?
Laat ons dan weten dat je interesse hebt! Heb je vragen of wil je eerst aanvullende informatie? Mail dan naar jso@handbal.nl.

Wij zien jou graag terug bij onze volgende Jonge Scheidsrechters Opleiding!
Voor seizoen 2017-2018 kun je (voorlopige) cursusdata vinden in de Opleidingsdagenda op onze website (https://www.handbal.nl/opleidingen/scheidsrechters/agenda/).

De (voorlopige) locatie is omgeving Badhoevedorp. Uiteraard houden wij je op de hoogte van de voortgang.  

Niet onbelangrijk: wij zijn van mening dat een goede begeleiding cruciaal is om de JSO te volgen. Dus kijk in je omgeving wie jou kan en wil begeleiden in dit traject!

Aanmelden.
Je kunt je aanmelden via aanmeldformulier (graag compleet invullen).

Het invullen van het aanmeldformulier legt je nog niet de verplichting op om deel te nemen. Alle aangemelde deelnemers worden door het NHV op de hoogte gehouden van de voortgang en kunnen alsnog afzien van definitieve deelname. Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging van je aanmelding.