Scheidsrechters Opleiding gestart met 32 jonge enthousiaste deelnemers

Met maar liefst 32 deelnemers is de Jonge Scheidsrechters Opleiding (JSO) op zaterdag 1 oktober van start gegaan. Omdat drie deelnemers door omstandigheden verhinderd waren, kon teamleider Marc van Arendonk 29 jonge enthousiaste mensen hartelijk welkom heten in de kantine van Fulmen/Fidelitas in Amersfoort.

Een team van vaste docenten en begeleiders gaan met de jongeren de uitdaging aan om de ambitie van de deelnemers te realiseren via een intensief traject. Naast het vaste team hebben alle deelnemers ook nog een eigen begeleider, want zonder goede begeleiding zal de kans op succes aanzienlijk minder zijn.

De voorbije JSO-trajecten kenden steeds tussen de twaalf en achttien aanmeldingen, dit jaar is de werving iets anders gegaan. De deelnemers uit de opleiding Verenigingsscheidsrechter werden rechtstreeks benaderd vanuit het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en daarnaast is een aantal deelnemers vanuit hun eigen begeleiding en bij het afnemen van de PVB Verenigingsscheidsrechter gestimuleerd om een volgende stap te maken richting Bondsscheidsrechter omdat de potentie (het talent) aanwezig was.

De meeste deelnemers spelen ook nog gewoon in de competities, sommigen zelfs op goed niveau. De JSO kenmerkt zich door een goede afstemming in het spelen en het fluiten.

Bij de creatieve introductie van de deelnemers zijn voorzichtig ook ambities uitgesproken. Deze varieerden van ‘ik wil zo hoog mogelijk fluiten’ tot ‘ik wil naar de Olympisch Spelen’.

De deelnemers aan de JSO zijn straks bij het fluiten in de praktijk herkenbaar aan hun kleding waardoor iedereen kan zien dat zij investeren in een ambitie in het belang van de mooiste teamsport: handbal.

Bij de foto: de deelnemers werden natuurlijk ook al getoetst hoe het met hun spelregelkennis staat.