Laatste kans om de BS3-opleiding te volgen dit seizoen!

Heeft jouw vereniging of dreigt bij jouw vereniging een te kort aan Bondsscheidsrechters? Zou je hier iets aan willen doen? Lees dan verder!

In februari 2018 starten de laatste opleidingen tot BondsScheidsrechter (BS3) van het seizoen 2017–2018!

De BS3 opleidingen die in het seizoen 2017-2018 gegeven worden, zijn ook de laatste opleidingen met versoepelde instroom. Bij deze versoepelde instroom hadden de deelnemers nog niet verplichting om eerst in het bezit te zijn van het diploma VerenigingsScheidsrechter, het Spelregelbewijs was wel verplicht.

Vanaf het seizoen 2018 - 2019 is deelname aan de BS3-cursus alleen mogelijk indien de deelnemer in het bezit is van minimaal het diploma VerenigingsScheidsrechter!

Heeft jouw vereniging een te kort of verwacht jouw vereniging een te kort aan BondsScheidsrechters voor het seizoen 2018-2019, grijp dan deze laatste kans en schrijf je nu in voor één BS3-opleidingen.

Wij willen de verenigingen die nu nog geen BS3-kandidaten hebben, stimuleren om intern of in clusterverband actief te zijn/worden voor de opleiding tot VerenigingsScheidsrechter, zodat je vanaf volgend seizoen voldoende kandidaten hebt om in te stromen in de opleiding tot BondsScheidsrechter 3.

Vanuit het NHV werken wij aan een plan om mensen die vanuit een ruime spelerservaring in de wedstrijdsport en gemotiveerd zijn om scheidsrechter te willen worden een aangepast traject opleidingstraject aan te bieden. Wij hopen dit traject zo snel mogelijk duidelijk te hebben.

Het is de bedoeling om vanaf seizoen 2018-2019 ook de Jonge Scheidsrechter Opleiding (JSO) weer aan te bieden. De JSO biedt prachtige kansen voor jonge mensen met een ambitie. Meer info over de JSO volgt.

Geplande BondsScheidsrechter 3-opleidingen in jouw regio met (nu nog) versoepelde instroom kun je vinden op: https://www.handbal.nl/opleidingen/scheidsrechters/agenda/. Het aanmeldformulier kun je hier ook vinden.