Opleiding Bondsscheidsrechter

Voor een aantal verenigingen ligt een enorme uitdaging te wachten: het voldoen aan de leveringsplicht in de wedstrijdsport met ingang van seizoen 2017-2018.

De consequentie van het niet kunnen voldoen aan de leveringsplicht: het aantal in te schrijven teams in de competitie is afhankelijk van het aantal beschikbare bondscheidsrechters.

Vanwege een (dreigend) tekort bij veel verenigingen willen wij een adequate oplossing aanbieden door op korte termijn extra opleidingen tot bondsscheidsrechter te organiseren. Vanaf 1 november 2016 zullen wij regionale opleidingen Bondsscheidsrechter 3 plannen.

Belangstellenden kunnen zich, ongeacht een vooropleiding,  nu inschrijven via het digitale aanmeldformulier
De opleiding bestaat uit 4 of 5 workshopavonden en fluiten in de praktijk onder leiding van een begeleider.

De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid.

Je kunt de opleiding volgen als solist. Wil je de opleiding  afronden als koppel, dan kun je nog extra workshops volgen, speciaal gericht op het fluiten als koppel.

Bij deze doen wij een nadrukkelijk oproep aan verenigingen hun accommodatie beschikbaar te stellen. Hiervoor graag z.s.m. een e-mail aan opleidingen@handbal.nl met daarbij de vermelding of de accommodatie beschikt over internet en welke avonden wel of niet beschikbaar zijn.

Heb jij belangstelling?

Schrijf je dan nu al in voor een opleiding bij jou in de regio via deze link

Aanmelden betekent nog niet dat je definitief toezegt om deel te nemen: wij informeren iedereen die zich aangemeld heeft over de data en locaties en zullen dan vragen om een bevestiging voor deelname.

De regio’s waar wij de opleidingen plannen:

  • Noord: Groningen/Friesland/Drente
  • Noord-Oost: Drente/Overijssel
  • Oost: Overijssel/Gelderland/Flevoland
  • Zuid 1: Limburg
  • Zuid 2: Noord Brabant
  • West 1: Zuid Holland
  • West 2: Noord Holland
  • Midden: Utrecht/Noord Holland/Flevoland

De exacte locaties worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt en worden op het aanmeldformulier geupdated.

De kosten voor de opleiding zijn € 50,- per persoon. Voor het vervolg tot koppel wordt € 25,- per persoon extra berekend. De kosten worden aan de vereniging doorberekend.