Goed voornemen 2018; Boys Only Handball Bootcamp!

Het jaar 2017 loopt al weer bijna op zijn eind. Het was een jaar waarin we als handbalsport (weer) veel mooie successen hebben geboekt, zowel binnen de topsport als de breedtesport. Het thema “jongenshandbal” heeft dit jaar extra aandacht gekregen, onder andere door de organisatie van landelijke en lokale Handball Bootcamps voor de doelgroep 11 t/m 14-jarigen. Via deze Handball Bootcamps hebben veel jongens (introducés) kennis gemaakt met de mooie aspecten van handbal. Sommige van deze jongens zijn ook al lid geworden van een handbalvereniging! De ledendaling onder handballende jongens is een halt toegeroepen en het enthousiasme voor handbal onder jongens neemt toe.

Lees hier een good practice verhaal van één van de deelnemende handbalverenigingen aan het project “Jongens Handballen!”; Quintus uit Kwintsheul.

Wil jouw vereniging ook meer jongensleden of –teams? Organiseer dan in 2018 een eigen, lokale Boys Only Handball Bootcamp! Leg een sporthal vast en geef de datum, het tijdstip en de locatie door via jongenshandbal@handbal.nl. Het NHV gaat vervolgens een geschikte trainer uit jullie regio zoeken en plaatst jullie Handball Bootcamp op www.handbalhelden.nl, zodat alle jongens (handballers én niet-handballers) zich kunnen aanmelden.

Het organiseren van een Boys Only Handball Bootcamp kost jullie verenigingen helemaal niets! Het NHV betaalt de zaalhuur, de inzet van de trainer en de ontwikkeling van flyers op maat. Het enige wat wij vanuit de vereniging verwachten is ondersteuning bij de verschillende onderdelen van de Handball Bootcamp (bijvoorbeeld door trainers, oudere jeugdleden of ouders) en natuurlijk het lokaal/regionaal verspreiden van de flyers (bijvoorbeeld door de jongens zelf op de scholen, in winkelcentra, lokale sportzaal, huis-aan-huis, online, etc.)

Geïnteresseerd geraakt? Kijk dan even naar deze flyer voor meer informatie en/of neem contact op met het NHV via jongenshandbal@handbal.nl. Wij hopen binnenkort ook in jullie sporthal een Boys Only Handball Bootcamp te organiseren!!