Workshop “Hoe organiseer ik een F-jeugd toernooi?”

Vanuit de nieuwe spelvisie adviseert het NHV om met de F-jeugd in toernooivorm te spelen. We vragen de verenigingen die deelnemen aan deze toernooitjes om minimaal 1x per seizoen een F-jeugd toernooi te organiseren. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen weet hoe dat moet, daarom geven we op woensdag 27 september een workshop: “Hoe organiseer ik een F-jeugd Toernooi?”

Tijdens de workshop komen de volgende vraagstukken aan bod:

  • Hoe ziet zo’n toernooi eruit?
  • Hoeveel tijd is er nodig?
  • Welke materialen worden gebruikt?
  • Hoeveel begeleiding is er nodig?

Om de F-jeugd toernooien beter te laten aansluiten bij de nieuwe speelwijze is er gekozen voor de volgende opzet:

- Het is de bedoeling dat in de sporthal op 2/3 gedeelte 2 velden worden uitgezet voor het spelen van wedstrijdjes. Op het overige 1/3 gedeelte worden spelvormen in circuit aangeboden. Deze spelvormen zijn goed voor een veelzijdige bewegingservaring, tevens zeer geschikt als voorbereiding op technieken en bewegingen die later worden aangeleerd.

Tijdens de workshop geven we veel informatie over de inhoud en laten we in de praktijk zien hoe het spellencircuit werkt. Na de workshop is iedere deelnemer in staat om bij de eigen vereniging een F-jeugd toernooi organiseren.

Programma:

  • 17:00 – 17:30     Ontvangst deelnemers met koffie/thee, broodjes
  • 17:30 – 18:00     Theorie, Marieke Kalverda (projectleider jeugdhandbal NHV)
  • 18:00 – 19:00     Praktijk, Joost Schutte (docent LO, handbaltrainer) Neem sportschoenen mee!
  • 19:30 -  21:00     Wedstrijd dames Nederland – Wit Rusland

Deelnemers aan de workshop ontvangen een vrijkaart voor de wedstrijd van de Oranjedames tegen Wit-Rusland. Aanmelden voor de workshop inclusief kaart voor de wedstrijd kan via dit formulier , per vereniging maximaal twee deelnemers en vol = vol.

De workshop wordt gegeven in Fontys Sporthogeschool (adres: Theo Koomenlaan 3, 5644 HZ Eindhoven). De wedstrijd is ernaast in het Indoor Sportcentrum Eindhoven (adres: Theo Koomenlaan 1, 5644 HZ Eindhoven). Voorafgaand aan de workshop kun je ook de praktijk bekijken, de F-jeugd uit de regio speelt van 15-17uur een toernooi op de wedstrijdvloer in het Indoor Sportcentrum.