Dames U17 tonen karakter maar verliezen van Frankrijk

De Dames U17 hebben niet weten te winnen van Frankrijk. In de strijd om plek vijf op het European Youth Olympic Festival (EYOF) waren de Franse meiden met 23-28 te sterk. Voor de ploeg van bondscoach Edwin Janssen is plek zeven nu het hoogst haalbare. Morgen nemen ze het op tegen Montenegro.

De Oranjemeiden misten drie speelsters vanwege blessures. Isa Ternede, Zoë Sprengers en Nyala Krullaars moesten vanaf de kant toekijken. Ze zagen dat hun ploeg goed begon aan het duel. In de dekking stond het goed en keepster Danique Trooster pakte een aantal belangrijke ballen. Nederland kwam op een 4-2 voorsprong.

De Fransen kwamen echter beter in hun spel en aan Nederlandse kant werden er een aantal technische fouten gemaakt. Gevolg was de stand van 7-12 op het scorebord met nog drie minuten te spelen. De Oranjemeiden knokte zich naar een verschil van twee: 10-13 en met nog vijftien seconden op de klok mochten ze nog een keer de aanval opzoeken. Eva van Diepen schoot de bal in de kruising vlak voor de zoomer afging. De ruststand werd dus 11-13.

Halverwege de tweede helft hadden de Fransen gestaag een gat geslagen van zes doelpunten: 15-21. Voor hen leek er geen vuiltje aan de lucht, tot dat Nederland het initiatief overnam en zich heel sterk terug knokte naar 20-21. De Franse coach greep in met een time out. Dat wierp zijn vruchten af, want zijn ploeg trok in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. De Oranjemeiden hebben gevochten tot het einde, maar winst zat er vandaag niet in. De wedstrijd eindigde in 23-28.

Zaterdag neemt de jeugdploeg het om 09:00 uur op tegen Montenegro. De wedstrijd is live te volgen via: http://gyor2017.hu/connectmedia/live/channel/EYOF-4

 Foto: NOC*NSF