Dames U19 verliezen tweede poulewedstrijd op het EK

De Dames U19 hebben hun tweede poulewedstrijd op het EK verloren. Hongarije bleek met 26-34 een maatje te groot. In de eerste helft kon de ploeg van Robert Nijdam nog goed bij blijven, maar in de tweede helft was de ban gebroken en liepen de Hongaarse dames uit.

Nederland begon met een valse start aan de wedstrijd. Aanvallend werd er rommelig gespeeld. Daarentegen strafte Hongarije elk foutje af en wisten ze de cirkel goed te bereiken. Bij een 1-4 achterstand greep bondscoach Robert Nijdam in. Nederland begon beter te spelen, maar miste een aantal open kansen. De Hongaarse dames hielden het tempo in de wedstrijd hoog en Nederland liep achter de feiten aan. Na twintig minuten stond er een stand van 6-14 op het scorebord.

De Oranjedames toonde veerkracht. In de dekking kwamen de Hongaarse dames er niet meer doorheen en aanvallend lieten ze hoogstandjes zien. Zo speelde Dione Housheer de cirkelloopster prachtig aan met een no look pass. Merel Freriks schoot feilloos binnen. Deze treffer luidde een goede fase van Oranje in. Vier keer op rij werd er gescoord (10-14). Dichterbij kwam Nederland alleen niet. Bij rust was het verschil ook vier doelpunten: 14-18.

In het begin van de tweede helft stond Nederland met twee speelsters meer op het veld, omdat Hongarije vlak voor rust twee tijdstraffen had gekregen. Een uitgelezen kans om het gat te verkleinen, maar dit gebeurde niet. De Hongaarse dames beschikte over veel scorend vermogen en kwaliteit. De ban was gebroken en ze liepen uit naar 19-28. De Dames U19 bleven knokken en via twee snelle breaks van Freriks en Nooitmeer deden ze wat terug, maar uiteindelijk klonk het eindsignaal bij een stand van 26-34.

Mariëlle Beugels werd aan Nederlandse kant gekozen tot speelster van de wedstijd. Ze was goed voor zes treffers. Zondag speelt de jeugdploeg de laatste poulewedstrijd tegen Roemenië om 15:00 uur. Deze wedstrijd is live te volgen via: http://www.ehftv.com/nl/.