Dames U20 verliezen laatste poulewedstrijd nipt van Denemarken

Gisteren, zondag 8 juli, speelden de dames van U20 hun laatste poulewedstrijd tegen regerend wereldkampioen Denemarken in een bomvolle sporthal. Deze wedstrijd ging om de eerste plaats in de poule, beide teams waren al verzekerd van de achtste finales.

In de eerste helft waren het de Denen die het initiatief namen en zorgde voor de openingstreffer van de wedstrijd. De eerste acht minuten stond het team van Denemarken elke keer met één puntje voor op de Oranjedames. Nederland kreeg na negen minuten een zevenmeter tegen, hierdoor liep het Deense team uit naar een 9-6 voorsprong.

De ploeg van Robert Nijdam knokte zich knap terug in de wedstrijd. De achterstand werd omgebogen in een 12-15 voorsprong. Echter wist Denemarken aan het einde van de eerste helft nog twee keer te scoren, wat een ruststand van 14-15 in het voordeel van de Oranjemeiden opleverde.

De tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, wat eigenlijk in de eerste helft ook al zo was. Beide teams knokten voor wat ze waard waren en bleven mooie combinaties spelen. Halverwege pakte Nederland nog drie punten voorsprong (19-22), maar niet veel later had Denemarken deze stand weer omgebogen tot een gelijkspel (22-22). Ondanks een paar fantastische reddingen van Yara Ten Holte, kwam Denemarken weer op voorsprong (23-22). De laatste vijf minuten waren erg spannend, maar uiteindelijk wint Denemarken de strijd te winnen met 25-24.

Met deze stand is Denemarken eerste in de poule geworden en Nederland tweede. Het team van bondscoach Robert Nijdam speelt op dinsdag 10 juli tegen Zweden in de achtste finale om 16.15 uur. Deze wedstrijd is live te zien via: www.hungaryhandball2018.com. Afhankelijk van de uitslag hiervan wordt het programma verder bepaald.

 Foto: IHF