Vier overwinningen op rij voor Heren U17 op Open EK

Woensdag stonden er voor de Heren U17 weer twee wedstrijden op het programma. Vanwege de behaalde derde plaats in de groepsfase zijn de Heren U17 in de tussenronde geplaatst bij Slowakije, Finland en Georgië.

De eerste tegenstander, Slowakije, was een taaie en goed spelende machine waartegen het goed handballen is. De mannen gingen geconcentreerd van start en bij rust was de stand dan ook 20-14 in het voordeel van Nederland. Na rust bleek dat de mannen geleerd hadden van de eerdere ervaringen en sleepten een goed resultaat uit de wedstrijd: 37-34 winst!

Tegen het einde van de middag stond de wedstrijd tegen Finland op het programma. Er werd goed gegeten en gerust om vervolgens weer de voorbereiding in te gaan, middels de videobeelden van bondscoach Edwin Kippers en te focussen op Finland.

Dat internationaal handbal fysiek veel vraagt maar ook dat het hoofd er goed bij moet zijn, gaf de eerste helft tegen Finland wel aan. De aanval liep niet lekker, waardoor er bij de rust een 13-10 achterstand op het scorebord stond. 

Met de aanwijzingen van Kippers startte Oranje in de tweede helft weer in het juiste ritme. De knop ging om en de verdediging werd iets anders neer gezet, waardoor de heren weer aan handballen toekwamen. Met op doel een goed keepende, en deze dag jarig zijnde Michiel de Folter, en veel beter spel overklaste Nederland de Finnen in de tweede helft. Door de 29-23 winst werd er een mooie overwinning behaald.

Op donderdag werd ook Georgië verslagen door een steeds beter spelend Oranje. Deze wedstrijd stond er een prima verdediging met daar achter steeds een uitstekende keeper. Een verder verslag volgt later.

Vrijdag speelt Oranje in een vol Scandanevium-stadion in Gotenburg om de 9e en 10e plaats!