Gerrie Eijlers keert terug op het oude nest

International Gerrie Eijlers (36) verruilt komende zomer de Duitse Bundesligaclub GWD Minden voor HV KRAS/Volendam. Daarmee keert de Volendamse doelman terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en debuteerde in de Lotto Eredivisie. Volendam biedt Eijlers de kans om tophandbal te combineren met een maatschappelijke carrière.

In 2003 maakte Eijlers de overstap van Volendam naar SG Solingen om in Duitsland zijn topsportambities te ontplooien. In het handbalgekke land ontpopte de sluitpost zich tot één van de beste keepers ter wereld. Na Solingen speelde de Volendammer achtereenvolgens voor TuSEM Essen, HBW Balingen-Weilstetten, SC Magdeburg en Minden. Tevens speelde Eijlers 93 interlands voor Oranje.

De sluitpost zelf vond het tijd om ‘naar huis’ te gaan. ,,De wens om terug te keren bij Volendam was er altijd. Na vijftien jaar in Duitsland te hebben gespeeld, is het nu mooi geweest. Mijn gezin wil dichtbij de familie zijn. Ik mis Volendam. De club biedt mij nu de kans om te werken aan mijn maatschappelijke carrière. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Johan Cruyff Academy en daar hoop ik nu profijt van te hebben. Sportief hoop ik nog een jaar of drie op topniveau te kunnen spelen. Daarnaast vind ik het prachtig om jeugdkeepers te trainen en beter te zien worden’’.

Keeperstrainer Martijn Cappel denkt dat Eijlers behalve op het veld ook ernaast belangrijk kan zijn voor Volendam. ,,Met zijn ervaring kan hij een belangrijke speler zijn voor het team. Hij heeft een professionele mentaliteit en zorgt voor rust in de dekking. De keepers kunnen verschrikkelijk veel leren van Gerrie wanneer zij dagelijks met hem trainen. Daarnaast wil hij zelf ook graag zijn kennis delen met de andere doelmannen en de keepers in de jeugd. Doelmannen kunnen over het algemeen lang mee, dus normaal gesproken hoeft zijn leeftijd geen probleem te zijn’’.

Algemeen manager Joost Ooms is verheugd met de terugkeer van Eijlers. ,,Het is geweldig dat een Volendammer weer zijn weg terugvindt. Wij blijven altijd in contact met spelers die via Volendam naam hebben kunnen maken in het buitenland. Gerrie is een speler met uitzonderlijke kwaliteiten. Hij gaat meehelpen om ons keepersinstituut nog meer body te geven. Volendam helpt hem om stap voor stap aan zijn maatschappelijke carrière te werken. De gevolgen van de overgang van de profs naar de semiprofs en amateurs proberen wij op die manier zo klein mogelijk te maken’’.