Heren U17 starten stroef op Open EK in Zweden

Afgelopen maandag startte voor de Oranjeheren U17 het Open EK in Zweden. De eerste wedstrijd tegen Polen werd een uitstekende eerste helft op de mat gelegd, waarin het team zichzelf te kort deed door geen afstand van Polen te nemen. Te veel kansen werden gemist, waardoor de ruststand 13 -13 was. De tweede helft was van de kant van Oranje kant niet sterk en daarom werd er uiteindelijk met 28-18 verloren.

Een veel te hoge en onnodige uitslag maar dit betekende wel dat de wedstrijd tegen Israël later op de dag nog belangrijker werd. Mede door het spel van de Israëli werd dit een opwindende en emotionele wedstrijd waarbij de Oranjeheren sterker speelden dan die ochtend. Maar ook deze wedstrijd trok de tegenstander aan het langste eind: 30-28 voor Israël.

Dinsdag moest direct de knop om en moest er gewonnen worden tegen Luxemburg. Geen eenvoudige opgave; de spelers uit het Groothertogdom hadden niet voor niets gewonnen van Israël en met mimimaal verschil verloren van Polen.

Onze mannen hadden er een goed gevoel over en hadden zich voorgenomen om niet driemaal in de voorronde te verliezen. Van begin af aan werd er goed en hard gewerkt met als resultaat dat de ruststand 15-9 in het voordeel van Oranje was.

De tweede helft werd het allemaal toch wel lastiger, maar daar waar de vorige wedstrijden iets te weinig collectief verdedigd werd werd nu de tegenstander tot de 20e minuut in de tweede helft op 4 -5 doelpunten gehouden. Deze stand zou voldoende zijn voor plaatsing, mits de Polen zouden winnen van Israël. De wedstrijd won Oranje met 28-23 en er werd teruggekeken op een Oranje wat per wedstrijd vorderingen maakt.

Helaas was de uitslag van 30-24 bij de andere wedstrijd in het voordeel van Israël, waardoor Nederland als derde eindigt in de poule.

Woensdag speelt Oranje om 10.45 uur tegen Slowakije en om 17.45 uur tegen Finland in de "intermediate ronde". Donderdag is om 10.30 uur de wedstrijd tegen Georgië. 

Verdere informatie over het Open EK is te vinden op: http://partillecup.com/eng/the-week/european-open/.