Heren U17 eindigen als tiende op het Open EK in Gotenburg

De laatste wedstrijd op het Open EK voor de Heren Oranje U17 ging om plaats 9 en 10 in de eindrangschikking en werd gespeeld in het indrukwekkende Scandinavium-stadion. De tegenstander Wit-Rusland staat bekend als een stug team, wat compact speelt, met een paar sterke mannen aan de cirkel en in de opbouwrij.

Nederland begon de wedstrijd sterk en stond binnen korte tijd met 6-1 voor. Wit-Rusland herstelde zich echter goed en kwam vlak voor de rust zelfs op voorsprong, maar kort voor tijd maakte Oranje nog gelijk. In de tweede helft was er een gelijk opgaande wedstrijd te zien, met telkens een verschil van 1 of 2 doelpunten, waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef.

De Oranjeheren van bondscoach Edwin Kippers konden ondanks het balbezit in de laatste fase van de wedstrijd de gelijkmaker niet maken. Zo ging de wedstrijd met 23-22 verloren en de teleurstelling was dan ook groot.

Bondscoach Kippers riep zijn mannen bij elkaar en gaf aan dat er tegen een goed team weliswaar verloren was, maar dat een aantal elementen duidelijk verbeterd was ten opzichte van de eerste toernooidag. Het was een prachtige en mooie ervaring voor het talentvolle team.

De ervaring werd nog extra mooi voor Lars Kooij van Fiquas Aalsmeer. Hij werd gekozen als beste cirkelloper in het All-Star Team! Dit niet alleen op basis van zijn aanvalsspel maar ook door zijn formidabele inzet en verdedigende werk.