Meiden U16 gestreden voor wat zij waard zijn, maar verliezen van Zwitserland op Open EK

Gisteren wonnen de meiden van U16 alle twee hun wedstrijden in de hoofdronde op het Open EK in Zweden. Vandaag stond wedstrijd nummer drie op het programma tegen Zwitserland.

Het was Zwitserland dat in het begin van de wedstrijd het initiatief nam. Dit leidde tot een voorsprong van 3-0 voor de Zwitserse. Mede dankzij goed keeperswerk aan de Zwitserse kant kwamen de Oranje meiden moeilijk tot score. Na 5 minuten was het Dané voor de Nederlandse meiden die de score opende. Helaas blesseerde ze zichzelf flink waardoor voor haar de wedstrijd erop zat. De eerste helft bestond uit vechtlust, strijd, passie en teamwork. Ook Sam leverde goed keeperswerk af voor de Nederlandse meiden en stopte onder andere een paar minuten voor tijd een penalty. Met een 8-9 achterstand klonk het fluitsignaal van de eerste helft.

In de tweede helft bleek Zwitserland een maatje te groot. Na een minuut of 10 spelen in de tweede helft stond het 17-9 voor Zwitserland. De Oranje meiden hebben gestreden voor wat zij waard zijn, maar waren voor nu niet opgewassen tegen de Zwitserse en verloren de wedstrijd uiteindelijk met 11-23.

Op naar morgen dan speelt het team van bondscoach Ricardo Clarijs voor plaats 5/6 om 16.30 uur tegen Spanje of Tsjechië. De wedstrijd is live te volgen via ned_handball_0203.

Doelpunten makers:
Boeters (2x), Daleman (2x), De Ruit (1x), Molenaar (1x), Spoler (1x), Steverink (1x), Van Ingen (1x), Verbreaken (1x) en Wolfs (1x)